Tajna savršenog trbuha

Foto: Pinterest

VRIJEDNO vježbaš, no tvoji se trbušni mišići i dalje ne vide? Rješenje nije u bezbrojnim trbušnjacima, već u sagorijevanju masti.

No, to ne znači da moraš potpuno zanemariti vježbe za trbuh. Upravo će takvi pokreti ojačati mišiće jezgre, što je bitno ako želiš ravan trbuh. No, koliko god da su jaki trbušni mišići, salo na trbuhu to može vrlo lako sakriti.
 
Nakupljenih masnoća najlakše ćeš se riješiti posvetiš li se:
 
1. Prehrani
 
Sala ćeš se riješiti kad počneš sagorijevati više kalorija nego što ih pojedeš. To možeš postići dobrom i pravilnom prehranom. Jednostavnije je izbaciti kolač ili kavu sa šlagom iz prehrane, nego provesti 45 minuta na traci za trčanje.
 
2. Treninzima snage
 
Vježbe koje pokreću više mišićnih skupina odjednom (čučnjevi, veslanje, potisak na klupi, iskoraci...) pomažu pokrenuti metabolizam, pa ćeš kalorije sagorijevati za vrijeme i nakon treninga. Za svaki od tih pokreta potrebno je koristiti mišiće jezgre, što znači da ćeš oblikovati trbušne mišiće dok se rješavaš sala.
 
3. Kardio treninzima
 
Kardio vježbe odlične su za zdravlje, no za trbušne mišiće nisu korisne poput pravilne prehrane i treninga snage. Ipak, kružni i HIIT treninzi pomoći će ti da se riješiš sala i oblikuješ mišiće jezgre.

Pročitajte više