Vježbe za "ljubavne ručke": Riješi se viška na trbuhu i ojačaj mišiće

Foto: Shutterstock

IAKO im ime zvuči lijepo, "ljubavne ručke" nisu ništa drugo nego višak sala na trbuhu. 
 
Donosimo ti odlične vježbe koje možeš raditi kod kuće, te se riješiti nakupljenih masti i ojačati mišiće.
 
Vježbe:

Skok u koraku
 
Ovo je odlična vježba za početnike! Stani s malo raširenim stopalima i savijenim koljenima, a ruke stavi na bokove. Iskorači desnom nogom, podigni lijevo koljeno dok ne dođe do bokova, a istovremeno skoči na desnu nogu. Doskoči na obje noge. Napravi 10 setova s izmjenjivanjem strana.
 
 
Bicikl
 
Ova verzija trbušnjaka oblikovat će cijelo tijelo. Sve što trebaš napraviti je leći na leđa, a dlanove postaviti iza ušiju. Zatim podigni noge dok ne budu pod uglom od 90 stupnjeva, a lijevo koljeno približi prsima. Koljenu približi desni lakat tako da dođu vrlo blizu. Nogu i ruku vrati u početni položaj, pa ponovi suprotnom stranom.
 
Ruski twist
 
Počni u sjedećoj poziciji sa savijenim koljenima. Izravnaj leđa, ispruži ruke i zarotiraj torzo s lijeve na desnu stranu. Ako želiš otežati vježbu, jednostavno podigni noge s poda.

Čučanj skok
 
Stani u raskorak, malo savij koljena i ruke stavi sa strane. Napravi čučanj, pazi da koljena ne idu ispred prstiju, a zatim skoči i podigni ruke iznad glave. Doskoči u čučanj s podignutim rukama, ustani i spusti ruke sa strane, te sve ponovi ispočetka. Dovoljno je 10 ponavljanja.
 

Bočni plank
 
Lezi na desnu stranu, tako da se oslanjaš na dlan ili podlakticu. Tijelo mora tvoriti ravnu liniju od glave do pete. Pripazi da ti je lakat ravno ispred ramena, a zatim podigni bokove istovremeno zatežući trbušne mišiće. Podigni lijevu ruku ravno iznad sebe, tako da tijelom tvoriš oblik slova "T". Položaj zadrži 40 sekundi, a zatim ponovi na drugu stranu. Dovoljno je napraviti 4 ponavljanja na svakoj strani.

Pročitajte više