Žena koja je uvijek u formi: Postigni fit izgled glumice Zoe Saldane!

Foto: Marie Claire

PREKRASNA Zoe Saldana uvijek je u formi - čak i za vrijeme trudnoće! No, ono što nas zanima je način na koji oblikuje tijelo kad se priprema za sve one hit filmove u kojima smo je vidjeli.
 
Njen osobni trener Steve Moyer za magazin Shape je otkrio nešto više. Naime, Steve radi sa Saldanom još od 2009. godine, pa zna sve fitness tajne seksi glumice!
 
Kako izgleda tipični trening Zoe Saldane?
 
Cilj treninga je vitko i snažno tijelo. Često se kombiniraju tri do četiri različite vježbe kako bi se uštedjelo vrijeme. Kad Zoe ima vremena, onda treninzi traju oko sat vremena, dok je ponekad moguće izdvojiti samo 30 minuta. Za to vrijeme bitno je napraviti dobar kardio trening i vježbe jezgre. Trening cijelog tijela počeo bi vježbom za noge poput čučnjeva, slijedila bi vježba za jezgru poput sklekova s izdržajem (koji aktiviraju i triceps), a zatim bi napravili kardio vježbu poput iskoraka sa skokom. Ovakav skup vježbi izgradit će snagu i izdržljivost, te će maknuti sav višak kilograma.

Kako izgleda dijeta lijepe glumice?
 
Tipičan dan izgledao bi ovako:
 
Doručak - zobena kaša s bademovim mlijekom, chia sjemenkama, osušenim bananama, mangom, ananasom i orahom makadamije
 
Međuobrok - proteinski shake
 
Ručak i večera - uravnotežen obrok poput salate od leće s narezanim povrćem, osušene rajčice i grožđice; salata od rezanaca s piletinom i povrćem; ili pureći burger sa zelenim povrćem.
 
 
Zoe ima pretrpan raspored, no uvijek nalazi malo vremena za trening. Ne moraš vježbati sat vremena svaki dan. Trideset minuta, tri puta tjedno u kombinaciji sa zdravom dijetom donosi odlične rezultate. Sve počinje s jasnim ciljem, a "Želim biti fit" nije cilj. "Želim izgubiti pet kilograma u mjesec dana i moći trčati jedan i pol kilometar u šest minuta" čini se kao puno bolja ideja te takvo što možeš postaviti za svoj fitness cilj. Razmišljaj detaljno i u brojevima, a zatim si odredi rutinu ili potraži pomoć osobnog trenera koji će znati točno što trebaš za ostvarenje svojih ciljeva.

Pročitajte više