Celulita se možete riješiti i kod kuće uz ove savjete fizioterapeutkinje

Foto: 123RF

FIZIOTERAPEUTKINJA Tetyana Probyy-Holova ima kliniku u Londonu. Ljudi joj plaćaju i po 140 funti ili 1200 kuna za masažu koja navodno "ubija celulit". Obučeni djelatnici njome ciljaju problematična područja poput bedara, bokova, trbuha i ruku.

Te tehnike navodno trenutno podižu i oblikuju tijelo, a ako nemate novca za ovakve luksuzne tretmane, ne morate očajavati.

Tetyana na svojoj Instagram stranici objavljuje savjete koji vam mogu pomoći da se sami riješite celulita kod kuće.

Epsom slana kupka

Tetyana kaže da Epsom slana kupka sadrži magnezij koji smanjuje oticanje, upalu i bol.

"Definitivno se isplati isprobati", poručuje te dodaje da ovakvu kupku možete prakticirati dva puta tjedno po 20 do 25 minuta.

Svakodnevna masaža

Masaža povećava cirkulaciju i prevenira celulit te pomaže tijelu da se detoksicira i poboljšava san.

"Ima i brojne druge blagodati kao što su usporavanje starenja i njege kože. Prijeđite rukama preko područja tijela koja su sklona celulitu", kazala je.

Dovoljno spavajte

Fizioterapeutkinja upozorava da je san ključan ako želite dobro izgledati.

"San je tajna mladolikog izgleda. Vaše tijelo se oporavlja kad spavate pa je važno dobiti svakodnevno sedam do devet sati sna", dodaje.

Dobro se hranite

Zdrava prehrana je gorivo za tijelo. 

"Možda se pitate što je tajna dobro oblikovanog tijela. Odgovor je jednostavan - hranite se pravilno i zdravo. Morate jesti sve u normalnim količinama kako bi tijelo primilo nutrijente potrebne za funkcioniranje", upozorila je. 

Dnevno pijte dvije litre vode u danu i svaki dan pojedite pet porcija voća i povrća te dovoljno vlakana, mliječnih proizvoda i zdravih masti.

Radite piling

Tajna sjajne kože je u redovitom pilingu. On uklanja stanice mrtve kože. 

Pročitajte više