Dijetetičarka tvrdi da jednostavna navika ubrzava mršavljenje

Foto: Pexels

Od modernih dijeta do inovativnih planova obroka, potraga za jednostavnom, ali učinkovitom strategijom za skidanje kilograma, može biti izazovna. Srećom, dijetetičarka Kristen Carli otkrila je jednostavan trik koji može u tome pomoći. Tvrdi da je jedenje hranjivih obroka i međuobroka svakih nekoliko sati najbolji trik za mršavljenje.

"Ovaj pristup nije važan samo za gubitak težine - radi se također o održavanju vašeg tijela zdravim", rekla je za Eat This, Not That.

Konzumiranje uravnoteženih obroka znači uključivanje raznovrsne hrane iz različitih skupina u odgovarajućim obrocima kako bismo osigurali da dobivamo sve hranjive tvari koje naše tijelo treba.

Uravnoteženi obrok obično uključuje izvor proteina (poput nemasnog mesa, ribe ili graha), ugljikohidrata (primjerice, cjelovitih žitarica, voća i povrća) i zdravih masti (orašastih plodova, sjemenki ili avokada). Ove komponente rade zajedno kako bi tijelu dale energiju, podržale rast i oporavak mišića te održale cjelokupno zdravlje.

Ovakav pristup može spriječiti pad energije i prejedanje

Jedenje tijekom dana, svakih nekoliko sati, pomaže u održavanju stabilne razine šećera u krvi i održava naš metabolizam aktivnim. U usporedbi s konzumiranjem svih kalorija odjednom, ovaj pristup može spriječiti pad energije i prejedanje te podržati kontrolu težine.

"Započnite s planiranjem obroka unaprijed kako biste lakše birali zdrave stvari tijekom dana. Pobrinite se da sadrže mješavinu ugljikohidrata, proteina i zdravih masti", kaže dijetetičarka.

Odlične opcije za doručak su zobena kaša s orašastim plodovima i voćem ili jaja s tostom od cjelovitih žitarica i avokadom. Za međuobroke možemo posegnuti za opcijama poput grčkog jogurta s bobičastim voćem ili mrkve s humusom.

"Nastojte jesti svaka tri do četiri sata kako biste održali stabilnu razinu energije i izbjegli pretjeranu glad. Ne zaboravite slušati znakove gladi vašeg tijela i prilagoditi veličinu porcija u skladu s tim", zaključila je Carli.

Pročitajte više