Demi Moore priznala da je bila ovisnica o vježbanju: Nisam se usudila odustati

CIJELI Hollywood bruji o memoarima ''Inside Out'' Demi Moore. Slavna glumica šokirala je javnost detaljima iz privatnog života, a progovorila je i o ovisnosti o teretani i prilično ograničavajućoj prehrani.

Kako kaže, njena opsesija vježbanjem počela je pripremama za film ''Malo dobrih ljudi''. Nedugo prije toga rodila je kćer Scout, drugo dijete koje je dobila s bivšim suprugom Bruceom Willisom, i bila je pod pritiskom da se riješi kilograma nakupljenih u trudnoći.

“Mislila sam da ne smijem prestati vježbati. Moj posao je bio ući u vojničko odijelo za dva mjeseca. Dovesti se u formu zbog uloge vodilo je opsesivnom vježbanju narednih pet godina. Nisam se usudila odustati”, napisala je Moore.

Zbog pretjerane tjelovježbe. kaže, njeno izdojeno mlijeko nije bilo dovoljno masno i Scout nije napredovala brzinom kojom je trebala. Liječnik joj je rekao da prijeđe na adaptirano mlijeko. To ju je slomilo, ali nastavila je trenirati.

Potom je uslijedio film ''Nemoralna ponuda'' pa je ponovno preispitivala vlastite granice.

“Razmišljala sam samo o svom tijelu. Ionako sam previše vježbala, a onda sam udvostručila treninge. Izbacila sam iz prehrane ugljikohidrate, trčala sam, vozila bicikl i koristila svaku spravu u teretani”, prisjetila se. 

Zbog upale pluća koju je ubrzo zaradila zbog iscrpljenosti i oslabljenog imunološkog sustava, usporila je, ali ne zadugo. 1996. počelo je snimanje ''Striptiza''.

“Za doručak sam jela pola šalice zobene kaše s vodom, a ostatak dana nešto proteina i povrća. To je bilo sve. Ako vam ovo sve zvuči ludo, tako i jest. Poremećaji prehrane su upravo to, bolest”, ističe.

Mišiće je izgradila snimajući G.I.Jane godinu dana kasnije. Tada je postala svjesna problema i prestala se podvrgavati nerazumnim i nezdravim režimima. 

“Morala sam pronaći svoj mir. Nikad više nisam ušla u teretanu u svom domu. Nikad. Danas se u toj sobi nalazi moj ured”, zaključila je Moore koja je nedavno pozirala gola za listopadsko izdanje časopisa Harper’s Bazaar.

Danas trenira jogu, fokusirana je na core te radi iskorake i vježbe za bicepse. Uglavnom jede sirovu, vegansku hranu. Njena prehrana uključuje puno povrća, voća, zelenih sokova, smoothieja i juha.

Pročitajte više