Dijetetičarka otkrila trik kojim štedi novac i smanjuje količine bačene hrane

IAKO ljudi uglavnom ne vole bacati hranu, čak i uz najbolju volju, određene namirnice završe u stražnjem dijelu hladnjaka, nestanu iza tetrapaka mlijeka ili se pokvare prije nego što ih upotrijebite.

Jednostavan, ali briljantan program organizacije hladnjaka od registrirane dijetetičarke Alysse Miller, žene koja stoji iza profila @nutrition.for.littles na Instagramu, pruža rješenje za ovaj problem. Radi se o primjeni posude s oznakom "potrebno upotrijebiti".

Prilično je jednostavno, a kao što ime govori, posuda je namijenjena za stvari koje ćete uskoro morati upotrijebiti jer će se pokvariti. "Stvari koje tamo često stavljam uključuju polovice avokada, otvorene posude pilećeg temeljca, otvorene vrećice salate u vrećicama, salsu, svježi sir ili velike posude za jogurt", rekla je Miller za HuffPost. "Dakle, stvari kojima uskoro istječe rok trajanja, ako hoćete."

Miller je na ideju došla prije nekoliko godina nakon što je bila frustrirana svaki put kada bi pronašla pokvarenu hranu u svom hladnjaku. Ne samo da je to bilo rasipno, rekla je, već je štetilo i budžetu.

Prekomjerno bacanje hrane utječe na klimatske promjene

Kako bi svoj sustav održavala funkcionalnim, Miller redovito pregledava hladnjak prije nego što posloži nove namirnice, baca sve što se pokvarilo i premješta sve osjetljive namirnice u posudu za skoru upotrebu ili u zamrzivač. Ako u zamrzivaču ima nešto što joj treba za jelovnik tog tjedna, onda i to premješta u hladnjak.

Pročitajte više