Liječnica je cijeli tjedan svakodnevno jela bundevu, evo koje je promjene uočila

Foto: Shutterstock

BUNDEVA je jedna od omiljenih jesenskih namirnica, a može se pripremati na mnogo načina. Osim što je ukusna, sadrži nutrijente koji pridonose boljem zdravlju našeg organizma, a kako bi to dokazala, liječnica Patricia Varacallo odlučila je cijeli tjedan svakodnevno jesti bundevu. Za portal The Healthy otkrila je koje je sve promjene primijetila.

Bolja probava

Jedna od prvih promjena koje je liječnica primijetila bila je bolja probava. To ni ne čudi budući da je bundeva bogata vlaknima koja su i inače odličan saveznik uravnotežene probave. Istraživanja pokazuju da prehrana bogata vlaknima može pomoći pravilnom funkcioniranju crijeva.

Zdravija i sjajnija koža

Osim bolje probave, dr. Varacallo također je primijetila da je u samo nekoliko dana jedenja bundeve imala znatno zdraviju i sjajniju kožu. Dijetetičari objašnjavaju da je razlog za to beta-karoten, antioksidans koji se nalazi u bundevi te se u našem tijelu pretvara u vitamin A. Upravo je ovaj važni vitamin jedan od ključnih kada govorimo o održavanju zdrave, mladenačke kože.

Kvalitetniji san

Svi znamo koliko je kvalitetan san bitan za očuvanje našeg cjelokupnog zdravlja, a upravo je to jedna od promjena koje je primijetila liječnica. Kako objašnjava, sjemenke bundeve sadrže triptofan i tirozin, koji su iznimno važni kada je riječ o ublažavanju tjeskobe i stresa.

Pročitajte više