Ova mama je izgubila 20 kilograma u 12 mjeseci. Evo u čemu je njena tajna

SOPHIE Roberts je 30-godišnja Australka čiji se život potpuno preokrenuo. 

Nekoć je bila pretila osoba kojoj je penjanje uz stepenice predstavljalo problem, a sada je zdrava majka dvoje djece koja ne preskače trening i jede prema planu prehrane koji sastavlja svake nedjelje za naredni tjedan. 

Naime, kako je Sophie ispričala za Daily Mail, gotovo je cijelog života bila pretila i u jednom je trenutku imala čak 110 kilograma. 

Nakon rođenja prvog djeteta shvatila je da nešto mora promijeniti pa je odlučila krenuti vježbati i nezdrave i obilne obroke zamijeniti manjima, nutritivnijima i zdravijima. 

Kada je započela s novim režimom, vrlo je brzo vidjela napredak koji ju je potaknuo da nastavi skidati kilograme. 

U tri godine izgubila je 30 kilograma, ali je, nažalost, velik dio vratila drugom trudnoćom. 

Tada je odlučila isprobati program The Healthy Mummy koji pomaže majkama da se vrate u formu. U samo 12 mjeseci izgubila je zavidnih 20 kilograma i, kako tvrdi, prvi put u životu ima zdrav indeks tjelesne težine. 

Za njezin su uspjeh ključne sljedeće tri stvari. 

Brojanje kalorija

Sophie je svakog dana imala određen broj kalorija koji je smjela pojesti, čega se pridržava i dalje. Taj princip za nju predstavlja najlakši način za održavanje plana, a ako joj se uklapa u dnevni plan, može pojesti i neku nezdravu slasticu. 

Stvaranje rutine

Čak i kada nije imala motivacije za trening i pripremanje zdravog obroka, Sophie se držala rutine i ipak odradila sve što je isplanirala tog dana. Ipak, nitko nije motiviran svaki dan pa su u teškim danima rutina i upornost ključni faktori. 

Dobra priprema

Sophie svake nedjelje 20 minuta priprema jelovnik za nadolazeći tjedan, kao i listu namirnica koje treba kupiti. Ako već imate hladnjak napunjen zdravim namirnicama, puno ćete se lakše držati zdrave prehrane i manje ćete varati.

Pročitajte više