Stručnjaci podijelili popis namirnica koje bismo trebali jesti prije spavanja zimi

Foto: Unsplash

Bademi, češnjak i tamna čokolada navodno mogu zagrijati vaše tijelo i pomoći vam da se dobro naspavate, tvrde stručnjaci.

"Dobar san zimi može biti teško postići pa moramo tražiti načine da se brzo ugrijemo i brže zaspimo. Često ostanemo umotani u debele pidžame i teške poplune, ali to može uzrokovati pregrijavanje i rezultirati znojavim snom pa se nemojte iznenaditi ako se probudite mokri usred noći", izjavila je stručnjakinja za spavanje Rebecca Swain.

Ali ako želite izbjeći trošenje bogatstva na račun za grijanje ili biti zarobljeni ispod milijun deka, stručnjaci su za portal Witney Gazette podijelili nekoliko savjeta. Od lososa do zobi, ovo je devet namirnica koje možete jesti prije spavanja kako biste se ugrijali i bolje naspavali.

Losos 

Masna riba poput lososa bogata je omega-3 masnim kiselinama koje mogu pomoći u cirkulaciji krvi i pružiti toplinu prije nego što legnete u krevet. Skuša je još jedna opcija ako niste ljubitelj lososa. 

Korjenasto povrće 

Mrkva, krumpir i peršin nalaze se na popisu korjenastog povrća koje se preporučuje jesti u jelima prije spavanja.

Banane

Banane su pune vitamina i hranjivih tvari koje će vam pomoći da se opustite prije spavanja. Također, sadrže magnezij koji djeluje kao prirodni relaksant mišića.

Toplo mlijeko 

Uz čašu toplog mlijeka možete se lakše opustiti i brže zaspati. Triptofan u toplom mlijeku je ono što vam pomaže da se opustite prije spavanja.

Biljni čaj 

Čaj od paprene metvice, hibiskusa i kadulje neke su od održivih opcija koje će vam pružiti ugodnu toplinu prije nego što odete na počinak.

Češnjak 

Sirovi češnjak zaslužan je za pomoć kod sezonske gripe i prehlade jer je pun zagrijavajućih svojstava i antioksidansa. Možete napraviti juhu od češnjaka koja će vas odmah zagrijati za noć.

Zob

Zdjelica zobi prije spavanja može pružiti topli osjećaj koji će vam pomoći da se opustite i lakše zaspite. Zob je korisna i za probavu.

Bademi 

Zdrave masnoće u bademima mogu pomoći u zadržavanju tjelesne topline, što pomaže kod iznenadnih noćnih buđenja.

Tamna čokolada

Sadržaj kave u tamnoj čokoladi može pružiti osjećaj topline, kako biste se prije spavanja osjećali opuštenije.

Dakle, biranje lagane, hranjive hrane poput toplih napitaka, orašastih plodova i mliječnih proizvoda prije spavanja zimi, može poboljšati kvalitetu sna. Izbjegavanje teških obroka i stimulansa dodatno pridonosi ugodnom noćnom odmoru.

Pročitajte više