Tinejdžerica umrla nakon što je pojela desert i dobila alergijsku reakciju

13-GODIŠNJA djevojčica iz Idaha umrla je od teške alergijske reakcije nakon što je slučajno pojela desert koji je sadržavao alergene, rekla je njezina obitelj.

Reese Langer je kao maloj djevojčici dijagnosticirana alergija na orašaste plodove i bila je oprezna što konzumira.

"Znala je što ne smije jesti i u kojoj se hrani kriju sastojci na koje reagira", poručila je njena obitelj na stranici ReeseStrong.love, koju su pokrenuli nakon njezine smrti kako bi povećali svijest ljudi o alergijama i prikupili sredstva za epiolovke, koje mogu spasiti život u sekundi.

Nažalost, Reese je 16. svibnja na jednom navijačkom događaju pojela desert za koji je smatrala da je siguran. Četiri dana kasnije je umrla. 

"Uživala je u kampiranju, plivanju, skijanju i volontiranju s mamom. Pamtit ćemo je po veselom duhu, čistom srcu i zaraznom osmijehu", ističe obitelj.

Pokrenuli su i crowdfunding kampanju kojom prikupljaju sredstva za nabavku epiolovaka. Cilj im je doći do 25 tisuća dolara, a trenutno su na 14 tisuća. Inače, pakiranje koje sadrži dvije epiolovke u SAD-u stoji 669.82 dolara, odnosno 4137 kuna. Riječ je o uređaju za automatsku injekciju adrenalina prilikom teške alergijske reakcije, odnosno anafilaksije.

Pročitajte više