Za trbuh iz snova ne treba vam više od 6 minuta dnevno

Foto: Instagram

ŽELITE li imati čelične trbušnjake i volite izazove? - Onda je ovaj izazov baš za vas!

Trbušnjake, kao i sve druge mišiće, moramo stimulirati velikim opterećenjima kako bi ih razvili. Ako možete napraviti puno običnih trbušnjaka, to ne znači da su oni jaki i da su dobro razvijeni, to samo znači da su izdržljivi. Međutim, želite li imati velike mišičave "pločice", morate razviti jake trbušnjake.

Osim što je dobro trbušnjake vježbati na spravama ili s utezima, postoje dobre kombinacije vježbi s vlastitom kilažom koje će ih dobro aktivirati, a pretvorimo li sve to u izazov imamo dobitnu kombinaciju za razvoj trbušnih mišića.

Isprobajte ovaj izazov koji se sastoji od dvije vježbe koje će natjerati trbušne mišiće da podižu opterećenje, ali i stabiliziraju tijelo što je njihova glavna uloga.

Cilj je napraviti što više krugova u 6 minuta, a jedan krug se sastoji od:

Viseće podizanje nogu (prsti do šipke) - 5 ponavljanja

Izdržaj / Plank - 20 sekundi


Vježbe se rade bez zadanog odmora, a možete odmarati kad hoćete. Dok ne napravite sva ponavljanja prve, ili izdržite vrijeme druge vježbe, ne možete prijeći na sljedeću vježbu ili novi krug. napravite što više krugova u 6 minuta.

Ovaj izazov od 6 minuta napravite dva puta tjedno na kraj vašeg uobičajenog treninga umjesto ostalih vježbi za trbušnjake koje radite.

Viseće podizanje nogu (prsti do šipke) - 5 ponavljanja


Izdržaj / Plank - 20 sekundi

Pročitajte više