Želite li smršavjeti, zaboravite pravilo 80/20 i krenite s 90/10

Foto: Instagram

OVE godine ste napokon odlučili izgubiti višak kilograma koji vas muči?

Bravo, onda već dobro znate kako za to trebate biti redoviti u tjelovježbi te što zdravije jesti, dovoljno spavati, piti dovoljno vode i nezaslađenih čajeva te se pokušati othrvati stresu koliko je moguće.
 
 
Vjerujemo i kako ste dosad čuli za pravilo 80/20 koje kaže sljedeće: 80 posto vremena biste trebali jesti zdravo, a ostalih 20 posto smijete konzumirati i loše namirnice. No trenerica Autumn Calabrese sada je otkrila svoje savjete za konačno postizanje idealne težine, odnosno skidanje kojeg kilograma viška koji vas muči.
 
 
"Broj 1 stvar kod gubitka kilograma jest dosljednost. Morate odvojiti najmanje 30 minuta dnevno, 4 ili 5 dana u tjednu, a ako si želite malo pomoći, odredite određene dane i vrijeme kada ćete vježbati kako biste to pretvorili u naviku. Prva 2-3 tjedna bit će najteža, ali nakon što se naviknete na novi način življenja, osjećat ćete se odlično", otkriva Autumn za početak.
 
 
Ona ističe i kako vaše vježbanje mora biti usklađeno sa što zdravijom prehranom za brže i bolje rezultate. To ne znači da morate zdravo jesti baš čitavo vrijeme, no ako želite mršavjeti, onda ona preporučuje pravilo 90/10, a ne 80/20. Također, za tih 10 posto savjetuje da malo varate s jednim lošijim obrokom, a ne da se to pretvori u čitav dan jedenja loše hrane.
 
 
"Ako radite ove dvije stvari, vježbate i pravilno jedete, ne samo da ćete izgubiti težinu, već ćete i zadržati zdrave navike. Biti zdrav je putovanje, a ne odredište", zaključuje Autumn.

Pročitajte više