Bili smo Kod Šime na gablecu. Cijene su i dalje dobre, ali hrana je malo zaštekala

Foto: Index

POPULARNA zalogajnica Kod Šime na zagrebačkom Kvatriću poznato je mjesto za pojesti dobar gablec, kako prije, tako i sada otkako ima novog vlasnika, ali isto ime. Porcije su prilično obilne, cijene korektne, pa ćete, primjerice, grah s kobasicom ili suhim mesom platiti 43 kune, kao i razna variva.

Dnevne juhe koštaju dvadesetak kuna, a malo ozbiljniji gablec poput svinjskog pečenja s krumpirom 55 kuna. Često su na dnevnom meniju i pržene ili lignje sa žara (64 kn), pastrva ili orada s blitvom (69 kn) te punjena paprika ili pileći zabatak s povrćem (52 kn).

Dnevno nude od 5 do 7 gotovih jela, a ako vam ništa od toga ne paše, uvijek možete naručiti i nešto s jelovnika. Dobro je znati i da, ako dođete prekasno (a to je već nakon 13 sati), neka od dnevnih jela će već nestati. Što je odlično, jer je jasno da se hrana vrti, a ne ostaje za sutra.

Grah nam paše i na plus 35

S obzirom na to da smo malo zakasnili, dočekala su nas tri dnevna jela - grah, povrtno varivo i fileki. Naručili smo grah s kobasicom i povrtno varivo sa suhim mesom. Oboje košta po 43 kune, što je za toliku porciju variva i skroz pristojnu količinu mesa uz to potpuno ok cijena.

Grah je standardno dobar, nije preslan ni papren, tako da će biti sretni i oni koji ne jedu prezačinjenu hranu. Kobasica nije loša, ali definitivno nam je bolje suho meso koje smo dobili uz povrtno varivo.

Povrtno varivo - nikako ne

Eh, sad - to povrtno varivo. Kad imate zalogajnicu/restoran/bistro (a i da nemate) preko puta prilično velike tržnice koja vrvi sezonskim svježim povrćem, stvarno je nepotrebno kuhati povrtno varivo od zamrznute carske mješavine. Komadići prekuhane cvjetače, brokule i ploške cik-cak narezane mrkve iz vrećice ovdje baš upadaju u oči.

Šteta što smo uz sva fina jela Kod Šime nabasali baš na ovo varivo koje ne želimo opet jesti. Ali ćemo idući put doći na vrijeme, pa da uhvatimo porciju samoborskog kotleta, punjene paprike ili junetine iz juhe.

Pročitajte više