Pet načina kako obogatiti običnu tjesteninu u umaku od rajčice

Foto: Freepik

TJESTENINA u umaku od rajčice - teško je naći neko jednostavnije jelo, a da je i jeftino i fino i gotovo svima drago. U tjednu, kada smo svi u obavezama preko glave, ovo je savršen izbor za brzinski ručak/večeru, ali i rješenje za strpati u posudicu s poklopcem i ponijeti na posao.

Ali, da se ne varamo, nekad malo dosadi kad je uvijek isto. U nastavku imamo pet prijedloga kako možete obogatiti svoj tanjur tjestenine u umaku od rajčice (kako mi radimo umak od rajčice, to jest slavnu marinaru, možete naučiti OVDJE).

1. Pečeno meso

"Sve je to super, ali treba mi malo mesa" - čuli smo već sto puta kad nekome za ručak spremimo bilo što bezmesno. Pa eto, tjesteninu u umaku od rajčice slobodno podebljajte s malo mesa, bilo da ga poslužite sa strane ili pržene kockice umiješate u umak. Vjerujemo da dobar dio vas pokušava što više smanjiti otpad i bacanje ostataka, zato je ovo jako dobra prilika da iskoristite i ono što je ostalo od jučer.

2. Grilano ili dinstano povrće

Patlidžane, tikvice, paprike, poriluk i luk narežite na manje ili veće komade i dinstajte ili grilajte pa stavite uz tjesteninu ili umiješajte u umak. Dobit ćete svojevrsnu primavera verziju, a slobodno zaljutite sve skupa svježim ili sušenim čili papričicama.

3. Povrtni popečci

Povrtni popečci su jako dobra stvar jer se mogu jesti i topli i hladni i jednako su fini. Baš zato su odlični za uzeti na posao ili faks i ništa im se neće dogoditi dok čekaju pauzu. U kombinaciji s tjesteninom u umaku od rajčice će vas zasititi dovoljno da ne poželite naručiti nešto nezdravo, zastati u pekarnici ili napasti hladnjak i tajni kuhinjski pretinac s grickalicama čim dođete doma s posla. U nastavku su neki naši povrtni favoriti.

Popečci od tikvica

Popečci od kelja i krumpira

Popečci od koprive i feta sira

Popečci od batata

Popečci od krumpira

4. Pohano povrće/meso

Komad pohanog povrća ili mesa uz tjesteninu u umaku bit će vam obrok iz snova, a mi smo trenutno ludi za pohanim tikvicama (recept je OVDJE, a imamo i ovaj za koji trebate tek kapljicu ulja, OVDJE je), iako nam ni pohana cvjetača nije loša (recept možete pronaći OVDJE).

Naravno da uvijek dobro dođe i komad pohanog mesa, pogotovo za one koji skapavaju od gladi ako na tanjuru ne pronađu barem komadić. Imamo brdo prijedloga na ovom linku.

5. Humus

Humus je kremasti dodatak za sve one kojima se ne jede ni meso ni povrće ni popečci, a opet žele malo promjene. Ako nemate provjereni recept za humus, imamo ga mi, a uz to što je provjereno dobar je i super brz, pa nećete izgubiti sto godina na pripremu ovog bliskoistočnog umaka koji možete držati u hladnjaku do tjedan dana i koristiti kao dodatak raznim jelima, sendvičima ili tortiljama. Recept možete pronaći OVDJE.

Pročitajte više