Ova palačinka ima 2.5 kila i besplatna je ako je pojedete u pola sata. Pokušali smo

Foto: Index

OVA ogromna palačinka u palačinkarnici Milky u zagrebačkom kvartu Središće teži 2.5 kilograma. Besplatna je ako je možete sami pojesti unutar 30 minuta i poznata je kao "Milky izazov". Pa, pomislili smo, zašto se ne bismo i mi okušali u ovom izazovu.

>> Karlovačka pizzeria daje 1000 eura ako pojedete metar pizze. Išli smo probati

Jesmo li uspjeli?

Milky izazov je na prvi pogled bio zastrašujuć. Nakon bližeg pregleda, faktor straha donekle se smanjuje - većina "mase" dolazi od raznih krema, a ne same palačinke. Izazov se, u suštini, sastoji od samo dvije palačinke ukrašene dodacima poput Nutelle, kreme od pistacija, kreme od vanilije, Lino Lade, plazma keksa, kakaa, Kit Kata, bijele Linolade i šumskog voća.

@index.hr Jel biste mogli u pola sata pojesti ovu palačinku od 2.5 kg? #milky #palacinka #izazov #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #pancakes #indexhr #challenge ♬ original sound - Index.hr

Ako ne uspijete završiti u roku od pola sata, to će vas koštati 20 eura - sudbina kojoj ni mi nismo uspjeli pobjeći. Iako je izazov zabavan, vjerujemo da je jako nerealan. Završiti ovu golemu šećernu porciju čak i unutar sat vremena čini se kao težak zadatak. Biste li se vi okušali u Milky izazovu?

U Zagrebu imaju dvije lokacije

Inače, palačinkarnica Milky postoji već godinama te radi po principu da sami složite svoju palačinku, a imaju i neke svoje kombinacije. Od slatkih, možete birati između američkih, proteinskih, čokoladnih, red velvet, bezglutenskih i veganskih palačinki s raznim nadjevima, a tu su i slane proteinske, tostirane, pohane i bezglutenske palačinke.

Cijene također variraju ovisno o sastojcima, a kreću se između 2.40 i 7.30 eura. Imaju dvije lokacije u Zagrebu, no u vrijeme booma su se proširili po regiji, tako da sada posluju i u Beogradu, Nišu te Sarajevu.

U Zagrebu se nalaze na adresama Ulica Ede Murtića 4 (Središće) te Dankovečka ul. 3 (Dubrava), a radno vrijeme im je od ponedjeljka do četvrtka od 10:30 do 20 te od petka do nedjelje od 10:30 do 23:15.

>> Sjećate se kad su palačinkarnice bile hit? Ove u Zagrebu su opstale

Pročitajte više