Provjerili smo što se jede u zaprešićkom Matsuu i kakve su cijene

Foto: Index

ŠTO SU nekad bili grillovi, sad, čini se, postaju asian fusion restorani. Prije par mjeseci neki su portali pisali o Matsuu, jednom takvom mjestu koje je svjetlost dana ugledalo u Zaprešiću (Ul. kardinala Alojzija Stepinca 48), a malo kasnije otvoreno je i u Zagrebu, na Svetom Duhu (Domobranska ul. 27).

"Novi azijski restoran s interijerom koji je osmišljen baš za uživanje u hrani", "Danas se u Zagrebu otvara Matsu, potencijalni veliki igrač na fusion sceni s neobično povoljnim cijenama", "Posjetili smo Matsu, novi asian fusion restoran koji privlači pažnju vrhunskim jelima pristupačnih cijena", "Matsu je novo mjesto s poštenim cijenama idealno za one koji tek kreću u svijet azijske kuhinje", neki su od naslova.

Otišli smo do Matsua u Zaprešiću, čisto da se malo maknemo iz Zagreba. Lokal je uredan, lijepo uređen i dosta velik, no u njemu zapravo funkcioniraju dva restorana - Matsu i Batak. Moramo pohvaliti ekipu koja radi tamo jer je jako simpatična i širi dobru energiju. No idemo sada na hranu. Odabrali smo gyoze, bunse i yakitori. 

Gyoze (6.50 eura)

Odabrali smo one sa svinjetinom jer nam je svinjetina na istočnjački način jako draga. Gyoze su bile skroz ok, no neugodno nas je iznenadio reducirani soja sos kao umak koji je bio dosta loš - umjesto u slatko/slano, otišao je u neupotrebljivo gorko i pokvario cijeli dojam. Gyoze su, rekli bismo, kupovne, no bile su pravilno pripremljene - lagana korica s donje strane, i korektno uparene.

Bunsi (8.50 eura)

Bunse obožavamo jer su netipični za peciva kakva su uobičajena na ovim prostorima. To je dizano tijesto koje se ne peče, već pari i mekano je, pahuljasto i dovoljno neutralno da se kombinira s nekim jačim punjenjem. Ovdje je punjenje bila svinjska potrbušina, koja je inače pomalo neprivlačan komad mesa, no dobro začinjena i pažljivo pripremljena postaje pravi slatkiš.

Bunsi u Matsuu, što se samog peciva tiče, jedni su od gorih koje smo jeli jer nisu toliko prozračni i, ako se ne varamo, ne prave ih oni sami od nule, već samo pare polugotov proizvod. Nije nejestiv ni preloš, ali to jednostavno nije to.

Nažalost, sve je još pokvario i onaj umak s kojim smo se susreli već na gyozama, a ovdje je bio na mesu pa ga se nije moglo izbjeći. Neugodna gorčina uništila je ono što se od ovakvog jela očekuje, a to je slatkasto meso kao zvijezda svega. Sama potrbušina bila je mekana kako i ovo bi bilo čak i pristojno jelo da je umak/premaz na mesu bio dobar.

Yakitori (8.50 eura)

Yakitori su japanski ražnjići, a mi smo u Matsuu odabrali pileće. Dobiju se na riži i pirjanom povrću i ovo nam se jelo od svih jedino svidjelo toliko da bismo ga čak i ponovili. Podloga od sushi riže, malo povrća i par tih ražnjića - blago, pomalo slatkasto i sve skupa fino.

Zaključak

S obzirom na silne pohvale po portalima, očekivali smo više. Iako generalno nisu loši, iz Matsua nismo otišli opčinjeni hranom. Što se cijena tiče, nije skupo, no nije baš ni jeftino s obzirom na to što se od hrane na kraju krajeva dobije. A kakav je vama Matsu, recite nam u anketi.

Pročitajte više