The Red Apple Pub: Mekana rebarca, užasan tiramisu i Elvis koji vreba u mraku

Foto: Index

TAMNO drvo, opuštajuće osvjetljenje, zidovi puni postera i prava pubovska, opuštena atmosfera vlada u The Red Apple Pubu u zagrebačkom naselju Prečko (Krste Odaka 10). Po posterima gdje prednjači Elvis pomislili biste kako će se u sat, dva, koliko vam treba da pojedete ručak, barem jednom odvrtjeti i neka njegova stvar, ali šteta, to nije tako, već su na repertoaru trenutni hitovi stranog popa.

Ipak, Elvis nas je iznenadio, malčice i preplašio na putu do toaleta, gdje skoro pa vreba u jednom kutu. Eto, samo kažemo da se ne scimate ako nekad odete u ovaj restoran koji postoji još od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Što kažu o sebi...

"The Red Apple Pub uz popularni tjedni menu, svakodnevno nudi i veliki izbor pizza, tjestenina, jela s roštilja, toplo-hladnih i svježih salata, te vrhunska jela po narudžbi po prihvatljivim cijenama. Spoj tradicionalne i moderne kuhinje, vrhunska usluga i opuštajuća atmosfera, osvojit će svakog gosta", stoji na službenoj web stranici restorana.

Elvis u The Red Apple Pubu

"U zimskim danima preko tjedna ćete uživati u ugodnoj atmosferi našeg interijera, vikendima ćete se zabaviti uz živu glazbu, a s prvim danima proljeća pa sve do kasne jeseni pravu čaroliju ćete osjetiti opuštajući se na našoj terasi", zaključuju.

A što kažu gosti...

Škicnuli smo recenzije na Googleu i možemo reći da su vrlo dobre, pa i odlične. Izdvojili smo par koje su nam upale u oko dok smo vrtjeli 1936 recenzija s prosječnom ocjenom od 4.7, koliko je restoran imao u trenutku pisanja ovog teksta. Pohvale idu kako hrani tako i ambijentu, osoblju i cijenama.

"Ima sve četiri stvari potrebne jednom restoranu da bude odličan: kvalitetnu hranu, dobru atmosferu, ljubazno osoblje i razumne cijene. Bio sam tamo više od sto puta i jedino što mogu je preporučiti", napisao je vrlo vjerni Red Appleov gost Oton.

"Odlično mjesto gdje možete izvesti prijatelje ili obitelj. Odlična hrana i osoblje. Dobre cijene", zadovoljan je Matija, a ništa manje sretan s iskustvom u The Red Apple Pubu nije ni Mark:

"Odlična hrana i odlična usluga. Osjećam se kao da sam došao u obitelj koja prima svakoga. Kad god dođem ovdje, osjećam se baš kao kod kuće. Hrana je izvanredna. Velika vrijednost za novac."

"Krasno mjesto s lijepim interijerom, dobrom hranom i ljubaznim konobarom. Došli smo po preporuci i na kraju izašli s novim omiljenim restoranom u Zagrebu", napisala je Karolina.

"Divan interijer, božanstvena hrana. Što god da naručite, ne možete pogriješiti. Pizza, tjestenina, roštilj, odresci, ma sve je odlično. Preporuke!" piše Željka, a možda upravo u tome i jest mali problem - što je teško držati korak kad jelovnik postane predug i preširok, pa je nemoguće da baš sve ostane vrhunsko.

I za kraj - što kažemo mi

Na njihovom jelovniku ima stvarno svega, i razumijemo da je teško udovoljiti masi ljudi pa nekad dođe do toga da ne bi bilo loše usrećiti baš svakoga. No, mi ipak nismo veliki fanovi dugotrajnog listanja menija pa nam je ovaj u Red Appleu malo preopširan. Za sve vas koji biste rado pogledali što je na jelovniku, stavili smo ga u galeriju ispod naslovne fotografije pa provjerite tamo.

Vratina u umaku od piva

Naručili smo jedno jelo s tjednog menija - vratinu u umaku od piva (79 kn) i jedno jelo koje je njihov, praktički pa zaštitni znak, a to su BBQ rebarca s pripadajućim prilozima (89 kn). Možemo prvo proći jelo s tjednog menija. Radi se o dimljenom komadu vratine, sočnom i mekanom, u umaku koji je pomalo gorak i dobro ide uz to slano-slatkasto meso.

Malo su nas zbunili prilozi jer smo mislili kako trebamo odabrati ili njoke ili krokete, no u porciji dolazi oboje. Neobično, stvarno bismo da ili restoran odabere jedan i poslužuje samo taj ili gost kod narudžbe može izraziti želju hoće li njoke ili krokete. Oboje je, ako se ne varamo, kupovno pa skuhano, odnosno isprženo i u tom dijelu završne pripreme nije bilo problema. Mi bismo si osobno u ovoj kombinaciji s vratinom i umakom od piva poželjeli domaće krokete.

Specijalitet - rebarca

Drugo su jelo rebarca, dimljena, slana, meso kojih se odvaja s kosti ne na dodir, već na sam pogled. I fina su, mogla bi se opisati baš kao pravi comfort obrok. Uz to idu krumpirići, ok prženi, umak od kiselog vrhnja, pohani kolutovi luka koji su stvarno jako dobri i coleslaw od ljubičastog kupusa koji nikako nije dobar. Bio je baš izraženo gorak i nismo ga pojeli, iako bi uz ova rebarca baš lijepo pasala jedna osvježavajuća coleslaw salata. Inače nam je ovo jelo koje bismo u The Red Apple Pubu rado naručili opet.

Nismo još gotovi

Nekad nam ostane mjesta, a nekad nismo raspoloženi za desert, a ovog puta nam je nakon dimljenog i slanog baš došla želja za slatkim, i to kremastim, pjenastim, malo lakšim desertom. Imaju palačinke koje smo odmah prekrižili jer bismo se nakon toliko hrane pri izlasku iz restorana morali kotrljati van, pa smo naručili jedan čokoladni mousse (25 kn) i jedan tiramisu (25 kn).

Mousse je bio ok, pun alkohola, što mi volimo, možda više ljepljiv no pjenast, no tiramisu nas je baš razočarao, i to za kraj. Teško je ovaj desert nazvati tiramisuom s obzirom na to da nema nijedne odlike te talijanske slastice. Dobro, imao je piškote na dnu i kremu na vrhu, i tu svaka sličnost prestaje.

Piškoti su bili skroz suhi i tvrdi, kao da su eventualno škrto poškropljeni mlijekom koje nije moglo dospjeti dalje od površine keksa, no od kave i bilo kakvog alkohola ni a. Krema je bila nalik onoj kuhanoj kremi od brašna za kolače za slavlja, iznimno teška, ali i bezukusna i sve suprotno onoj od kakve se sastoji tiramisu.

Žao nam je što se u tom stvarno ugodnom, pomalo mračnom prostoru stvorenom za kratki bijeg od posla s jednako ugodnim zaposlenima nismo ipak malo bolje zabavili što se hrane tiče. U svakom slučaju, ostajemo u potrazi za nekom baš dobrom pubovskom hranom, pa nam javite gdje ste jeli tako dobro da vam je ostalo u sjećanju.

Pročitajte više