Top 10 recepata koje smo dobili iz poznatih zagrebačkih restorana

Foto: Instagram/gostionicaficlek

OVIH deset recepata dobili smo iz poznatih zagrebačkih restorana, slastičarnica, pa čak i jedne male majstorske pekarnice. Sigurno ćete naći nešto zanimljivo.

Ficlekove knedle sa šljivama

Krenula je sezona šljiva, a što vam prvo padne na pamet? Pa knedle, tako je. Recept smo dobili iz poznate zagrebačke gostionice Ficlek, jednostavan je, a sto puta isproban, tako da nema razloga da se i vi ne bacite na posao danas/sutra. Recept možete pronaći OVDJE.

Dragičini klipići iz Starog fijakera

Dragica ove klipiće mijesi kao od šale, a možete i vi, već danas. Mekani, tako obični, slankasti klipići - pa nekad stvarno nema ništa bolje. OVDJE je recept.

La Štruk štrukli

La Štruk štrukli najpoznatiji su u Zagrebu i probali smo gotovo sve s jelovnika. Ali, na kraju se vratimo klasičnima, pa smo baš za njih htjeli recept, I dobili ga! OVDJE je.

Tartar od cikle iz Vinodola

Neobično jelo koje će doma raditi svi zaljubljenici u kuhanje koji žele testirati svoje vještine. Puno je komponenti, no izazivamo vas da probate napraviti tartar od cikle po receptu koji smo dobili iz zagrebačkog restorana Vinodol, OVDJE je.

Cheesecake iz Torterie Macaron

Klasični pečeni cheesecake koji se u ovo doba godine može kombinirati s raznim svježim voćem na vrhu, a zimi je odličan uz dodatak limunove i narančine korice. Recept je OVDJE.

Bickovi špek-fileki

Špek-fileki su najbolji kod Bicka, tvrdi dobar dio Zagrepčana. A vi koji ste malo dalje, ne očajavajte jer nam je vlasnik i autor recepta otkrio svoj ne više tajni recept u gram, možete ga pronaći OVDJE.

Soparnik iz Didovog sna

Soparnik - tako siromašno, a tako bogato jelo. Kako se radi u Dalmatinskoj zagori, objasnili su nam majstori iz konobe Didov san, a iako nikad ne može onaj iz pećnice ispasti kao kada se peče na kominu, po ovom receptu će na kraju biti vrlo sličan. OVDJE je recept.

Pašticada u njoku iz Soli

Sol - tapas na hrvatski je u nekoliko mjeseci doživio pravi boom, a pašticada u njoku je, kako je sam Mate Janković jednom prilikom rekao - jelo zbog kojeg ljudi dolaze od početka i čim se navire kroz vrata pitaju je li ostala jedna porcija za njih. Iako za pripremu treba malo muke, truda i vremena, isplati se. Recept za pašticadu u njoku je OVDJE.

Orijentov Pozdrav s juga

Orijent, najstarija zagrebačka slastičarnica, ima odlične kolače, a jedan ljetni klasik im je Pozdrav s juga. Dali su nam recept, možete ga pronaći OVDJE.

Quiche iz Bekeraja

Na listu smo morali uvrstiti i quiche iz jedne male zagrebačke pekarnice koja se nalazi u blizini tržnice Kvatrić. Recept nam je dala vlasnica koja ga i sama priprema svaki dan u zoru, a vi nadjev uvijek možete prilagoditi svom ukusu. Recept možete pronaći OVDJE.

Pročitajte više