U Zagreb dolazi beogradska Crna Ovca, proslavili se sladoledima od kajmaka i slanine

Foto: crnaovca

USKORO se u Zagrebu, u Martićevoj ulici, otvara srpska sladoledarnica Crna Ovca. Riječ je o zanatskoj sladoledarnici koja postoji od 2015. godine na Dorćolu, kvartu u Beogradu. Od tada su se proširili i po samom Beogradu, a jednu poslovnicu otvorili su i u Novom Sadu.

U ponudi imaju puno kremastih sladoleda, ali i ice popse, ledene deserte na štapiću na bazi voća. Neki od njihovih najpoznatijih sladoleda su onaj od suhih šljiva i slanine te gorgonzole i kajmaka.

Crna Ovca će biti u dobrom društvu

Jedva čekamo da otvore, a nije čudno zašto su odabrali upravo u posljednjih par godina sve dinamičniju Martićevu ulicu. Malo-pomalo su se, uz dobar stari Mojo odmah na početku ulice, kod HNB-a, počela otvarati i ostala kul mjesta u ovoj u jednom trenutku mrtvoj ulici.

Booksa je dobila društvo - bar imena Mr. Fogg (koji je prije godinu dana dobio i svoju gospođu Mrs. Fogg u kvartu Zapruđe), koji je prvi steampunk bar u državi, a ubrzo su se počeli puniti i prostori oko Bookse.

Program je postao jedan od dražih kafića za ispijanje kave, pa je pun od jutra do sutra, a ondje je i pizzeria Park, jedna od boljih u Zagrebu. Bistro Fetiš na križanju Martićeve i Bauerove tu je za sve koji žele pojesti dobar bezglutenski brunch ili ručak, ali u ulici su svoje mjesto našle i pekarnica Korica i Kata s bezglutenskim kruhom, pecivima i kolačima.

Pročitajte više