Britanci protiv predrasuda o osobama s invaliditetom: Napravili kalendar koji slavi njihovu seksualnost

Foto: Facebook

"SVLAČENJE INVALIDITETA" naziv je kalendara u Velikoj Britaniji čiji je glavni cilj ukazati na to da osobe s invaliditetom imaju pravo na izražavanje seksualnosti jednako kao i muškarci i žene bez invaliditeta, piše Daily Mail.

Kampanju prati kalendar sa slikama oskudno odjevenih modela, a prva slika koja je izašla u javnost već je izazvala brojne pozitivne reakcije.

Na čitavu je ideju došla londonska skupina Enhance, koja se bavi podrškom osoba s invaliditetom. Spomenutim kalendarom članovi skupine žele dati svoj doprinos u borbi protiv različitih predrasuda kad je riječ o seksualnosti osoba s određenim nedostatkom.

Za kalendar su u donjem rublju i kupaćim kostima pozirali modeli s invaliditetom, a fotografije su snimane na atraktivnim lokacijama poput Big Bena i Tower Bridgea, dok je jedna slika nastala i u taksiju.

"Vrlo često ljudi s invaliditetom se ignoriraju i 'deseksualiziraju', jer ih se promatra kao osobe o kojima tek treba brinuti", rekla je predsjednica skupine Enhance Jennie Williams.

Kalendar se dijeli besplatno, a od prikupljenih sredstva financirat će se radionice i tečajevi skupine Enhance.

Pročitajte više