Cijeli svijet govori o "bizarnom odijelu" u kojem je indijski premijer dočekao Obamu

Screenshot: YouTube

SVEČANO odijelo koje je indijski premijer Narendra Modi odabrao za bilateralni sastanak s američkim predsjednikom Barackom Obamom pokrenulo je niz komentara na Twitteru nakon što je ustanovljeno da su tanke zlatne prugice tamnog sakoa i hlača zapravo sitna utkana slova.

Fotografije dvojice čelnika snimljene izbliza pokazale su da je Modijevo odijelo u pravilnim prugicama "ispisano" njegovim imenom - Narendra Damodardas Modi.
 
Brojni Modijevi simpatizeri na Twitteru su pohvalili njegov izgled, no politički oponenti jedva su dočekali priliku da ga kritiziraju.
 
"Razina megalomanije i narcizma nevjerojatna je... otkriva puno o načinu na koji taj čovjek razmišlja", napisao je simpatizer glavne oporbene Kongresne stranke.
 
"Pretpostavljam da će sada mnogi ljubitelji mode pohitati svojim krojačima da im u tkaninu odijela zlatnim koncem utkaju imena i prezimena", jedan je od komentara na Twitteru.
 
No, predsjednik Obama je, tvrde upućeni, pohvalio Modijev stil odijevanja na svečanoj večeri održanoj u nedjelju u New Delhiju nazvavši ga ikonom stila. "Čvrst je i odlučan, a ima i stila", navodno je kazao Obama.
 
"Pazi se, Michelle Obama. Svijet ima novu modnu ikonu", napisao je nakon toga na svojim stranicama jedan američki list.

Pročitajte više