Microsoft predstavio novu konzolu: Pogledajte kako izgleda Xbox One

Foto: Press

MICROSOFT je danas predstavio nasljednika svoje konzole Xbox 360, a njegovo je ime Xbox One. Riječ je konzoli nove generacije koja krije zavidni hardver, ali na neki način pokušava pomiriti digitalnu zabavu s idejom o tzv. "lifestyle napravi" koju ne biste koristili samo za igru već i u svakodnevnoj upotrebi.

Don Mattrick iz Microsofta novi je Xbox opisao riječima: "Ovdje će oživjeti sva vaša zabava" i dodao kako će nova konzola objediniti igre, televiziju i sve ostale vrste zabave.


Kinect je neizostavni dio paketa bez koje Xbox One neće funkcionirati. Konzolu kontrolirate glasovnim naredbama, a novinari Tech Cruncha pišu kako je Microsoft po ovom pitanju odradio kvalitetan posao jer sve funkcionira prilično glatko.

Međutim, glasovne kontrole nisu jedine pa konzolom možete upravljati i pokretima ruke, a predstavljen je i tzv. "Snap Mode" koji funkcionira kao Windows 8 i daje vam mogućnost da obavljate nekoliko aktivnosti istovremeno.

Podsjetimo, prethodnik ove konzole, Xbox 360, na tržištu se pojavio prije osam godina i bila je riječ o pravom "blockbusteru" koji je do danas prodan u preko 70 milijuna primjeraka.

Pročitajte više