Od krvi Amy Winehouse do Bieberove albino zmije: Evo što sve možete kupiti na aukcijama

Foto: Guliver Image/Getty Images, JLP

NEMOGUĆE je odrediti cijenu genija, no vlasništvo genijalaca potpuno je druga priča.

Kosa, nokti i krv poznatih osoba iz glazbenog svijeta nekima, čini se, znače izuzetno mnogo stoga su spremni posegnuti duboko u džep i izdvojiti izdašnu svotu kako bi se takvih i sličnih predmeta domogli.

NME donosi listu od nekoliko predmeta koji su bili vlasništvo (ili dio) popularnih glazbenika.

1. Krv Amy Winehouse

Glazbeniku Peteu Dohertyu pokojna je Amy pomogla tako što mu je donirala svoju krv kako bi on pomoću nje naslikao "remek djelo" po imenu Ladylike. Sliku je zatim, pretpostavljate, prodao prošle godine za 35 tisuća funti.

2. Truli zub Johna Lennona

Mnoge su stvari ovog člana Beatlesa prodane na raznim aukcijama, no možda je upravo njegov truli zub jedna od najčudnijih. Kupio ga je kanadski zubar Michael Zuk za 20 tisuća funti ranije ove godine. On planira iz tog zuba izvući Lennonov DNK i zatim klonirati pokojnu zvijezdu.

3. Albino zmija Justina Biebera

Mlađahna zvijezda ponudila je prošlog studenog svoju albino zmiju po imenu Johnson na aukcijsku prodaju, a zarađeni je novac donirao u dobrotvorne svrhe.

4. Kosa Micka Jaggera

Uvojak kose vremešnog rokera prodan je prošle godine po cijeni od četiri tisuće funti. Tih par vlasi navodno mu je ispalo na imanju bivše djevojke čiji su ih roditelji pronašli i odlučili na njima zaraditi.



5. Gaće Sugea Knighta

Bivši šef izdavačke kuće Death Row te sadašnji direktor Black Kapital Recordsa ponudio je 2009. godine svoje gaće na aukciji. Ipak, on je jedan od rijetkih celebrityja koji takvim pokušajem nije uspio zaraditi jer je taj komad njegovog intimnog rublja prodan za samo jedan dolar.

6. Zgrada u kojoj je Bob Dylan imao svoju bar micvu

Bivša sinagoga u kojoj je Dylan "postao muškarac" dana je na prodaju 2010. godine nakon što vlasnik nije uspio pretvoriti je u "hram štovatelja Boba Dylana". U doba recesije, 120 tisuća dolara koje je zaradio tom prodajom svakako će mu dobro doći.

7. Nokat Lady Gage

Jedan je nokat popularne pjevačice prodan za 12 tisuća dolara, no to uopće nije bio njen pravi nokat već umjetni. Plastični je nokat pjevačici ispao na pozornici, a jedan član njenog tima pokušao je na njemu brzinski zaraditi.

8. Krevet u kojem je preminuo Michael Jackson


Ako ste veliki fan kralja popa, ovo bi mogla biti dobra prilika jer krevet još nije prodan. No, prodana je njegova kosa koju je zapalio za vrijeme snimanja reklame za Pepsi u 1980-im godinama.

9. Trampolin u obliku kolača iz spota Katy Perry

Spot za pjesma "California Gurls" koju je Katy Perry otpjevala zajedno sa Snoop Doggom donijela joj je veliki uspjeh i preko 83 milijuna pogleda na YouTubeu. Čak je i trampolin u obliku kolačića, koji je korišten u tom spotu, prodan na aukciji za gotovo pet tisuća dolara.

Pročitajte više