Ovim fotkama toliko dobro zarađuje na Instagramu da je dao otkaz na odlično plaćenom poslu u IBM-u

Foto: Instagram; Twitter

EELCO ROOS radio je u kompaniji IBM u Amsterdamu više od 10 godina, kao IT stručnjak, a onda je dao otkaz kada je shvatio da na Instagramu može zarađivati puno veći novac.

Roos je, naime, na toj društvenoj mreži trenutno jedan od najpopularnijih korisnika - prati ga više od 430.000 ljudi - a sve zahvaljujući njegovim odličnim fotografijama.

A s rastućim brojem korisnika koji ga prate, Roos je u međuvremenu ostvario i suradnju s nekima od najvećih svjetskih kompanija među kojima su Sony, Samsung, Ducati i slične, koji su, očito, prepoznale njegov talent i sposobnost da na svojim fotografijama uhvati specifičnost i ljepotu trenutka onako kako to rijetkima polazi za rukom.

Sve je, tako barem tvrdi u intervjuu za Business Insider, počelo slučajno, kada je jednom prilikom dok se dosađivao čekajući vlak u Amsterdamu, počeo fotografirati oko sebe i fotke objavljivati na Instagramu. Uskoro su njegove fotografije postale jako popularne, a nakon što je broj korisnika koji prate njegov profil dosegao brojku od 100.000, počele su se javljati i kompanije.

Uslijedio je tako otkaz u IBM-u gdje je imao dobro plaćeni posao, no čini se da mu se isplatilo. "Nikada nisam požalio", kaže Roos koji, uz fotografiranje i suradnju sa sve većim brojem velikih tvrtki, među kojima mu značajan prihod donose i brojne turističke agencije, sada vodi i tečajeve fotografiranja. Njegove fotografije, osim na društvenim mrežama, možete vidjeti i na web stranici croyable.com.

 

Pročitajte više