Počeo show koji je HRT bombastično najavljivao: Što smo vidjeli u prvoj emisiji "The Voicea"

Foto: HRT

NAKON mjeseci najava ove subote započela je hrvatska inačica popularnog talent showa "The Voice".

U pitanju je natjecanje u kojem se traži najbolji vokal Hrvatske, a od drugih showova razlikuje se po tome što žiri na prvoj audiciji ne vidi natjecatelje jer su im okrenuti leđima (tzv. Blind Auditions). Na taj način biraju isključivo prema vokalu, a ne prema izgledu natjecatelja.

U žiriju, prema svjetskoj licenci, sjede redom pjevačke zvijezde, a u hrvatskom slučaju to su Indira Levak (nekoć Vladić), Ivan Dečak iz Vatre, Tony Cetinski i Jacques Houdek. Njihova uloga u showu je mentorska, odnosno svatko od njih imat će svoj tim, sastavljen od natjecatelja koji su njih odabrali. Točnije, svaki od natjecatelja za kojeg se okrene više od jednog stolca (više od jednog člana žirija smatra da je zaslužio mjesto u daljnjem natjecanju), sam natjecatelj bira u čijem timu želi biti. Ako se ne okrene niti jedan stolac, natjecatelj završava natjecanje.



HRT se iznimno potrudio oko produkcije ovog showa pa su prije početka lansirali i posebnu stranicu, a fanovi će sve informacije o showu moći pronaći i na Facebooku, ali i na posebnom kanalu na YouTubeu.

Odmah na početku showa četvorka mentora zajedno je nastupila, a potom su nas u emisiju uveli Iva Šulentić i Ivan Vukušić. U daljnje natjecanje proći će 12 kandidata u svakom timu, a svi oni u emisiju su došli iz predaudicija koje nismo imali priliku vidjeti. Na kraju će osvojiti ugovor s izdavačem i titulu "najboljeg glasa Hrvatske".

Prva je nastupila Bruna Oberan iz Požege za koju su stolce okrenula sva četiri mentora, što znači da smo imali priliku prvi put vidjeti kako izgleda kad se oni bore da osvoje kandidata. A svi oni koji su pogledali barem jednu epizodu američkog "The Voicea", mogli su primijetiti da je "nadmetanje" mentora napravljeno po identičnoj špranci, odnosno da jedni drugima upadaju u riječi i pokušavaju biti vrckavi i šaljivi (a zapravo su iznimno uštogljeni) objašnjavajući zašto bi natjecatelj trebao baš njih izabrati. Bruna je na kraju odabrala Indiru i tako postala prvom članicom njezina tima.

Nakon nje nastupio je Mateo Pilat iz Istre kojem se u zadnji čas okrenuo Jacques, što znači da je on automatski završio u njegovu timu. Potom je s hitom 4 Non Blondes nastupila Božidarka Matija Čerina kojoj se prvi okrenuo Tony Cetinski, a za njim i Ivan Dečak. Ona je na kraju ipak odabrala Tonyja koji joj je kazao da ga je kupio karakter u njezinom glasu.

Stjepan Lach bio je prvi natjecatelj kojem se nije okrenuo niti jedan mentor, što znači da nije prošao dalje. Tony je na kraju kazao da se kaje što se nije okrenuo, a slično je ponovio i Dečak. Na kraju su svi skupa zaplesali uz natjecatelja kojeg nisu pustili dalje, a Indira ga je i poljubila.

Potom je nastupio roker Dino Purić koji je izveo "Another One Bites the Dust" Queenovaca, a njemu su se ponovo okrenula sva četiri mentora. I iako je naveo Jacquesa da misli kako će njega izabrati, Dino je na kraju odabrao Dečakov tim.

Bojan Aleksovski otpjevao je "Fly Me to the Moon", a prva mu se okrenula Indira koja je odmah pohitala sjesti na stepenice pod njegove noge te je potom i zaplesala. Nakon nje okrenuo se i Tony koji je također zaplesao. Nakon dugog Indirinog nagovaranja i Tonyjevog komentiranja da ona zapravo izmišlja, Bojan je ipak na kraju njega odabrao.

Studentica Doris Teur nije uspjela oduševiti mentore, koji su joj kazali da im je u njezinom nastupu nešto falilo, a Tony je dodao da je "visinama pucala", te je za nju ovo bio i kraj natjecanja. Nakon nje nastupio je Karlo Cvetković kojem se okrenula Indira i koja je komentirala da ima "savršenu energiju", dok su je muški članovi žirija zadirkivali da je sretna jer Karlo dobro izgleda.

Žiri je potom potpuno oduševio Gordan Gregurović koji je otpjevao "Feeling Good" i za kojeg su se okrenula sva četiri mentora. Tony Cetinski kod njega je igrao na kartu što su obojica iz Istre, dok mu je Jacques rekao da obožava njegov glas, a Dečak mu ponudio da će mu napisati pjesmu što on može, "za razliku od njegovih kolega". Gordan je na kraju ipak odabrao Jacquesa.

Rahela Buturić dolazi s Dugog otoka i njezina verzija pjesme "Try" nije dobro prošla kod žirija te se nitko nije okrenuo. Ali, nakon nje je Valentina Trstenjak izvedbom "Da li znaš da te volim" uspjela zaintrigirati Ivana Dečaka koji je bio jedini koji je za nju okrenuo stolac.

Potom je s "At Last" nastupila Dora Vestić kojoj se u zadnjoj sekundi okrenula Indira, čime je ona postala članicom njezinog tima, a na kraju su zajedno i zapjevale. Dora je ujedno bila i posljednja natjecateljica koju smo vidjeli u ovoj emisiji, a idući tjedan čeka nas još jedna emisija istog koncepta pa tako sve dok mentori ne popune timove.

Pročitajte više