"Skandal" na Eurosongu: U finalu odbačeni glasovi makedonskog i crnogorskog žirija

Foto: Eurosong

NA SLUŽBENIM stranicama Eurosonga pojavila se objava da u konačni broj glasova iz Crne Gore i Makedonije nisu uračunati glasovi žirija već samo bodovi publike.

Iako još nije poznato što se dogodilo, organizatori će o ovom problemu raspravljati u lipnju.

Zbog sumnje na namjerne neregularnosti, te zbog drastičnih razlika između glasova u polufinalu i finalu, EBU je donio odluku da odbaci glasove ova dva žirija, stoji u službenoj objavi.

Iz nepoznatog razloga EBU-u su u drugom polufinalu poslani samo glasovi žirija što znači da crnogorski gledatelji nisu glasali u drugom polufinalu Eurosonga.

Što se finala tiče, glasala je samo publika iz Crne Gore, a glasovi žirija nisu uzeti u obzir.

U svakom slučaju, uskoro bismo trebali doznati što se zapravo dogodilo, a na društvenim mrežama već kolaju teorije o tome kako su se izgubljeni glasovi odrazili na plasman Srbije.

Ludilo na društvenim mrežama

Međutim, ne mora nužno biti tako. Štoviše, Bojana Stamenov bi tako prema nekim nagađanjima mogla ostati bez čak 22 boda pa bi s desetog mogla pasti na 17. mjesto.

Srpski su se pak gledatelji okomili i na "bratske zemlje" poput Rusije, Mađarske i Grčke, a neki su se zapitali i kako je moguće da je Albanija dala više bodova od Grka.

Zasmetali su ih Slovenci koji su Bojani dali samo šest bodova.

"Jesu ovo Slovenci gluhi ili se samo prave?", zapitala se jedna korisnica Twittera.

Uglavnom, svi su krivi, od Rusa do srpske dijaspore u Njemačkoj.

Pročitajte više