Tim Cook "izašao iz ormara": Ponosan sam što sam gay

Foto: Gulliver/Getty Images

ČELNI čovjek Applea Tim Cook u četvrtak je javno "izašao iz ormara" putem eseja koji je napisao za Businessweek.

"Iako nikad nisam poricao svoju seksualnost, nikad o njoj nisam javno govorio. Sve do sad. Želim biti jasan, ponosan sam što sam gay i smatram to jednim od najvećih božjih darova", napisao je Tim Cook i nastavio: "Moja mi je homoseksualnost omogućila da bolje shvatim što to znači biti dio manjine i poslužila kao prozor u probleme s kojim se ostale manjinske grupe svakodnevno susreću. Učinila me suosjećajnijim, što mi je obogatilo život. Ponekad je to bilo teško i neugodno, ali dalo mi je samopouzdanje da budem to što jesam, da pratim svoj put i uzdignem se iznad nedaća i zatucanosti. U isto mi je vrijeme dalo kožu nosoroga što može biti od velike koristi ako ste izvršni direktor Applea".

Međutim, Cook je prošle godine održao govor na sveučilištu Auburn, a mnogi su njegove riječi prokomentirali kao diskretni izlazak iz ormara.

"Od ranog djetinjstva svjedočio sam i iskusio razne vrste diskriminacije i sve su bile ukorijenjene u strahu od ljudi koji su drukčiji od većine", rekao je tom prilikom Cook.

Pročitajte više