Tinejdžerica beskućnica upisala Harvard: Roditelji je napustili dok je bila u ljetnom kampu



NAKON što se Dawn Loggins jedno ljeto vratila iz kampa za srednjoškolce dočekala ju je neugodna vijest, majka i očuh napustili su nju i brata, odselili se i nisu ostavili niti poruku kao ni novu adresu prebivališta.

No, Dawn i njen brat Shane nisu htjeli postati dio deprimirajućih statistika kao dio populacije koja se odaje kriminalu i nikad ne završi srednju školu već naprotiv, marljivo su učili i upisali fakultete iako su postali beskućnici. Štoviše, Dawn je upisala prestižni Harvard zahvaljujući stipendiji koju je dobila zbog svoje izvrsnosti u školi i na ispitima, a to sve je uspjela iako je radila svaki dan prije i poslije škole.

Dawn je u početku spavala kod prijatelja, a onda ju je školska domarka i majka njene prijateljice primila kod sebe. Zbog toga nije morala mijenjati školu, a dobila je i posao kao čistačica u svojoj školi gdje je radila pola radnog vremena. Dolazila je svaki dan dva sata prije početka nastave, a tuširala se i prala zube u školi.

Za svoj prijemni ispit na Harvardu pripremala se nakon što bi odradila svoj posao do kraja, a priznaje kako dio zasluge za sva ta postignuća djelomično duguje i profesorima iz svoje škole jer joj nisu dali da odustane i poklekne.

Statistike pokazuju da se čak 1,4 milijuna mladih u Americi smatraju beskućnicima, a rijetko tko od njih uspije upisati fakultet poput Dawn i njenog brata Shanea.

Pročitajte više