YouTube zarada: Kućnim video snimkama do vrtoglavih cifri



KAD se sljedeći put vaša beba nasmije ili vaš pas počne trčati za svojim repom, ne oklijevajte posegnuti za kamerom, zabilježiti svaki trenutak i zatim ga objaviti na YouTubeu. Na taj način, izgleda, danas se bez većih problema može zaraditi sasvim pristojan iznos novca.

Prema Bingu Chenu, voditelju "YouTube Partner Programa", tisuće ljudi danas unovčuje svoje YouTube uratke. Pilates instruktori, šminkeri, treneri pasa pa čak i amaterski filmski i glazbeni kritičari svoje video-usluge nude online i to u zamjenu za novac po svakom gledanju. YouTube trenutno ima više od 15 tisuća partnera širom svijeta, a online zarada mnogima od njih sasvim je dovoljna da im omogući da rade ono što vole, dok neki svojim video snimcima čak uspijevaju napraviti i  karijeru.

Jedna od njih zasigurno je i 25-godišnja Michelle Phan koja je prije šest godina počela raditi kratke video-lekcije o šminkanju, nakon što su joj odbili dati posao u lokalnom kozmetičkom salonu. Danas je direktorica vlastite firme FAWN, a njene YouTube lekcije imaju gotovo 2 milijuna pretplatnika i više od 578 milijuna pogleda. Neslužbeni podaci govore da zahvaljujući svojim YouTube snimkama godišnje zarađuje oko 250 tisuća dolara.



Još jedan od onih koji su svoje uratke dobro unovčili jest i trener pasa Eric Letendre. Eric ili "The Amazing Dog Training Man", tako otkriva kako šetati psa koji je nesretan, a uspješno rješava probleme "čišćenja" iza pasa, bilo da se radi o skupljanju njihovih dlaka ili fekalija. Letendre mjesečno zarađuje od 300 do 500 dolara.

Cassey Ho popularna je postala zahvaljujući svom YouTube pilates kanalu Blogilates. Čak 137 646 njenih pretplatnika preko kanala redovito naručuje sprave za vježbanje, strunjače ili odjeću, pa godišnje zaradi i do 150 tisuća dolara.

Za kraj, svakako treba istaknuti i dvojicu braće, dječake Raffija i Bennyja Finea koji su zaradili pomoću svoje stranice "Kids React".

Njihove snimke prikazuju različitu djecu i tinejdžere koji reagiraju na razne viralne video-uratke, a u nepunih godinu dana donijele su im šesteroznamenkaste cifre novca. Trenutno imaju preko 360 milijuna gledanja.

Pročitajte više