Zenit Đozić Zena: "Top lista nadrealista možda se vrati kad budem u staračkom domu"

Foto: Press

"HUMOR je neophodan u životu, a inspiraciju za skečeve imamo na svakom koraku jer se svuda oko nas dešavaju apsurdne i paradoksalne stvari", kaže Zenit Đozić, znan i kao Zena koji je postao zvijezda Bosne i Hercegovine, ali i cijele bivše Jugoslavije kao jedan od tvoraca antologijskog serijala Top lista nadrealista (TLN). Iako se serijal ne snima već dvadeset godina, na humoru Nadrealista odrastaju i nove generacije. Top lista nadrealista nastala je spontano kao plod druženja tinejdžera koji su imali dosta slobodnog vremena, čitali romane, slušali ploče i imali ljubav prema zajedničkim stvarima. Počeli su tražiti način da se izraze, krenuli su s bendom koji se zvao Pseudo Blues Sevdah Band, a kasnije je taj isti bend promijenio ime u Zabranjeno pušenje.

Na pitanje kako su Nadrealisti pogodili sve što će se kasnije dogoditi, Đozić je kroz smijeh odgovorio da su oni birali najluđe moguće scenarije, no nije mogao izdvojiti nijedan period TLN-a kao najdraži. "Već u drugom serijalu počeli smo jače upotrebljavati naš jezik za politički govor, a u trećem serijalu već smo mogli raditi što smo htjeli, jer smo bili popularni, a i društvo je bilo u raspadu, pa nas nije imao tko kontrolirati. Bilo je sasvim normalno da u Skupštini pravimo skeč, samo sat vremena nakon što su stvarni delegati sjedili tu", prisjetio se Đozić.

"Postaje sve jasnije da smo mi obilježili jedan period i uspjeli u nečemu što uspijeva malom broju generacija, a to je da promijenimo svoju okolinu. Poslije nas, stvari su malo drugačije izgledale. Nismo nikad dobili neki novac od toga, ali smo dobili druge stvari koje se novcem ne mogu dobiti. Poštovanje od strane ljudi koji su nas gledali i koji nas jako vole", pojasnio je Đozić.

Novinaru Anadolije otkrio je da su se on, Branko Đurić Đuro i Nenad Janković (Nele Karajlić) nedavno sastali kako bi razgovarali o eventualnom povratku Nadrealista. Ipak, nisu se uspjeli usuglasiti, jer kako je istaknuo Đozić, on i Đuro pronašli su određene probleme u toj priči. "Možda kad budemo u nekom staračkom domu, jednom drugom prilikom uspijemo postići dogovor", rekao je šaljivo Đozić.

Pročitajte više