Američki marinci otkrili Saddamovo "ljubavno gnijezdo"

U OTMJENOM dijelu Bagdada, gdje su prije živjeli Saddamovi generali i visoki dužnosnici njegove stranke Baath, američki su marinci otkrili Saddamovo "ljubavno gnijezdo" uređeno u stilu 60-ih godina.

Marinci su pri čišćenju grada od jedinica lojalnih (sada već bivšem) iračkom diktatoru zauzeli kuću za koju su prvotno mislili da pripada jednoj od Saddamovih ljubavnica, iako su fotografije po zidovima kuće prikazivale Saddama i njegovu suprugu. Zapovjednik marinaca koji su osigurali tu lokaciju smatra da se radi o jednoj od Husseinovih "sigurnih kuća".

"Ovo je sigurno bilo Saddamovo ljubavno gnijezdo" - za CNN je izjavio narednik Spencer Willardson.

Spavaća soba s velikim ogledalima, svjetiljke u obliku ženskih tijela, portreti lijepih žena i naravno, slika Saddama kako se bori s krokodilom, neka su od obilježja Saddamovovog "ljubavnog gnijezda".

Kuća se nalazi u blizini jedna od Saddamovih predsjedničkih palača, koji su svjevremeno izradili stručnjaci iz Jugoslavije. No, dok u "standardnu opremu" diktatorovih palača spada i bunker otporan na kemijsko-biološki napad, Saddamovo "ljubavno gnijezdo" izgleda potpuno drugačije.

Stolice od trske, vrt s plastičnim ukrasnim biljkama i soba za poslugu, još su neka od obilježja Saddamove dvokatnice "za odmor i opuštanje".

Bar u kući bio je pun talijanskih vina starih 20 godina, skupih konjaka i viskija, kakvi su već nađeni u nekim drugim Saddamovim palačama.

Na drugom katu kuće nalazi se spavaća soba ispunjena plavim, ružičastim i žutim jastucima, kupatilo s jacuzzijem, a Saddamov king-size krevet stoji u sobi s nekoliko strateški postavljenih velikih ogledala.

Na zidovima spavaonice marinci su našle slike fantastično-erotskog sadržaja, na kojima se prsate ljepotice bore s demonima i zvijerima.

Pročitajte više