ANKETA Hoćete li večeras gledati Eurosong?

Foto: EPA

VEČERAS je finale Eurosonga na kojem će Baby Lasagna pokušati doći do pobjede. U finalu se natječe ukupno 26 zemalja, a hrvatski predstavnik u finalu nastupa 23. po redu s pjesmom Rim Tim Tagi Dim. 

Osim Lasagne, u finalu nastupaju: Švedska, Ukrajina, Njemačka, Luksemburg, Nizozemska, Izrael, Litva, Španjolska, Estonija, Irska, Latvija, Grčka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Norveška, Italija, Srbija, Finska, Portugal, Armenija, Cipar, Švicarska, Slovenija, Gruzija, Francuska i Austrija. 

U showu će nastupiti zvijezde Charlotte Perrelli, Carola i Conchita Wurstm, a svojim će nastupom zvijezde odati počast grupi ABBA. Naime, ove godine obilježava se 50 godina otkako je ABBA donijela Švedskoj prvu pobjedu na Eurosongu s hitom Waterloo. Osim toga, nastupit će i prošlogodišnja pobjednica Loreen, a obećano je još nekoliko iznenađenja.  

Favorit na kladionicama 

Baby Lasagna i dalje je na prvom mjestu na kladionicama, a trenutno mu predviđaju 42 posto šanse za pobjedu. Na drugom mjestu nalazi se izraelska predstavnica Eden Golan s 18 posto šansi za pobjedu, dok je na trećem mjestu Švicarac Nemo s 15 posto šansi za pobjedu.  

Uvedena promjena u načinu glasanja 

Podsjetimo, na ovogodišnjem Eurosongu uvedene su neke promjene u načinu glasanja. Naime, prvi put nakon 13 godina glasanje u finalu bit će otvoreno netom prije izvedbe prvog finalista, što znači da je produženo vrijeme glasanja. 

Pročitajte više