Baka Joška Gvardiola otkrila zašto je jučer bio poseban dan za njihovu obitelj

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

JUČERAŠNJI dan bio je uistinu poseban za obitelj Joška Gvardiola, i to ne samo zbog utakmice i prolaska Hrvatske u osminu finala SP-a.

Naime, Joškov djed Zvonko jučer je slavio 80. rođendan, a Joškovi roditelji godišnjicu braka. "Joškov djed, a moj suprug Zvonko slavi svoj okrugli osamdeseti rođendan, a roditelji našeg nogometaša godišnjicu braka, tako da bi nam pobjeda svima bila dar za veliku obljetnicu", otkrila je jučer nogometaševa baka Milka za Zadarski list.

Joškovi baka i djed žive u Novigradu, gradiću u blizini Zadra. I on je tamo proveo mnoga ljeta.

"Ma nemam riječi za opisati ponos i sreću koju osjećam. Moj mali Joško na ponos je cijeloj obitelji, stvarno smo presretni što ga imamo", priznaje baka. "Zove me često, a i jako voli doći u Novigrad. Vjerujem kako je pred njim blistava budućnost", ponosna je.

"Sreli smo se ovog ljeta na ribarskoj fešti"

Podsjećamo, Joško je odrastao na zagrebačkim Srednjacima, no dalmatinskog je porijekla. Mještani Novigrada jako su ponosni što je mladi nogometaš rodom upravo iz njihovog kraja.

"Joška se sjećam još kao dječačića kad je trčao ovdje po stepenicama. Uvijek je bio otvoren, spreman razgovarati, a posljednji put smo se sreli ovoga ljeta na jednoj ribarskoj feštici. Mislim se neki dan kako je prebrzo odrastao, već je čovik i po", rekao je jedan mještanin u razgovoru za Zadarski list.

Pročitajte više