Bakica od 93 godine završila na sudu jer je prodavala pribor za samoubojstvo



UMIROVLJENA 93-godišnja učiteljica iz okolice San Diega, Sharlotte Hydorn, nedavno je uhićena jer je oko 20 godina prodavala svoj posebni pribor za samoubojstvo, a osim toga, za svoj obrt Glorious Life and Dignified Death ili u prijevodu "Lijep život i dostojanstvena smrt", nije plaćala porez državi od 2007. do 2010. godine. 

Pribor se sastojao od posebne plastične kapuljače i cijevi sa dovodom za plin. Iako ih je prodala 1.300 komada, tek nakon što je policija našla njen pribor pored mrtvog 29-godišnjaka odlučila je pokrenuti istragu. Zanimljivo je da su pretragom njenog doma našli i mnogo neotvorenih kuverti s novcem kao i neunovčenih čekova pa Sharlotte baš i nije profitirala od prodaje svog patenta.
 
Ipak, kako je i sama izjavila, to je činila iz uvjerenja da svatko ima pravo odabrati kada i kako će umrijeti. Sud u San Diegu pristao je na nagodbu, nakon što je priznala krivnju, te je neće teretiti za šest (samo)ubojstava kod kojih su našli njen pribor te će joj utvrditi kaznu od pet godina uvjetne slobode te 30.000 dolara neplaćenog poreza. Zanimljivo je da je starica i godinama svoj pribor prodavala putem kataloške prodaje.

Pročitajte više