Balaševićeve fanove će oduševiti ono što jedan Zambijac svira na klavijaturi

Screenshot: YouTube

ALEKSA Balašević, sin Đorđa Balaševića, trenutno boravi u Zambiji gdje je pozvan kako bi primio orden u ime svog pokojnog oca kojeg obožavaju i u Africi.

Aleksu su jučer u Zambiji dočekali gradonačelnik glavnog grada Lusake Miles Sampa, a u Zambiji se susreo i s mnoštvom fanova neprežaljenog Đorđa koji je bio UN-ov ambasador dobre volje.

Jedan od njih na klavijaturi je zasvirao "Noć kad sam preplivao Dunav", što je posebno oduševilo Aleksu koji je Indexu ustupio videosnimku iz Lusake.

 

 

"Pozvao nas je gradonačelnik Lusake gospodin Miles Sampa. Lusaka je otprilike grad kao nekoliko Beograda, Sarajeva, Zagreba, ali to ne znači da se u njemu nisam osjećao isto kao kod kuće. Hvala na velikom pozivu i prijemu, i nadam se da će balaševizam povezati nove kulturne ideje naših zemalja i da će Novi Sad dobiti velikog brata, Lusaku", napisao je mlađi Balašević na Instagramu.

Zambijci su mu jučer poklonili i kapu s Balaševićevim stihom "Žandara nema koji ne zna moj lik".

"Ovaj put nema kapi vode koji su kao biseri, već suza koje su kao ordenje! Ovaj put, kao i svaki prethodni i budući vidim njega onakvog kakvog ga jedino i znam... Mog i vječnog! Od Bitolje, Sofije, Cetinja, Novog Sada, Sarajeva, Varaždina, Ljubljane pa i Krakova, Kijeva do Lusake! Prostire se tvoje Panonsko More. Žandarmerija Zambije izrazila je dobrodošlicu i zahvalnost tvom sinu na aerodromu Kenet Kaunde u Zambiji zbog jedne od svetih gesti koje si uradio dosta prije mog rođenja... Poklonivši mi kapu Zambijske Mornarice i sliku na kojoj piše 'Žandara nema koji ne zna moj lik', izgleda je stvarno tako moj veliki prijatelju i oče. Ponos, ljubav, suze i neki neopisiv osjećaj. Često. Volim te, volimo te", poručio je Aleksa.

Pročitajte više