Bandić kupio Lupinove fotografije djece s Downovim sindromom

U GALERIJI Deči, najstarijoj aktivnoj galeriji u centru Zagreba, fotograf Stefan Lupino je postavio izložbu "Čarobna djeca" na kojoj je predstavio fotografije djece s Downovim sindromom. Prije otprilike dvije godine Lupino se počeo družiti s djecom i njihovim hrabrim roditeljima, te su upravo tada nastale njegove prve fotografije ove divne djece.

Dio fotografija je uvrstio u kalendar za 2008. godinu, čijom prodajom pomaže rad udruge koju su osnovali njihovi roditelji. Cijelu ovu godinu Lupino će priređivati izložbe na kojima su njegovi mali junaci, a zagrebačka izložba je samo jedna nizu.

Svečanom otvorenju izložbe je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se konkretno "isprsio" i izabrao dvije njemu najdraže fotografije koje je i kupio, međutim, te će fotografije na zidovima galerije Deči ostati do kraja izložbe kako bi i te fotografije mogli pogledati svi zainteresirani.

Lupino se, očito, nakon izlaska iz reality showa Farma, posvetio pametnijim poslovima i onome po čemu je poznat. Osim Milana Bandića, nekoliko uvodnih prigodnih riječi rekli su vlasnik galerije Žarko Deči i povjesničar umjetnosti Igor Zidić, a od poznatih osoba izložbu su došli pogledati novinar Aleksandar Stanković, kreatorica Mina Petra i njezina prijateljica i bivša vlasnica dvorca "Miljana" Lada Kajfež.


Tekst i foto: M. T.

Pročitajte više