Benedict Cumberbatch: Jebeš političare, organizirajmo se sami

Foto: Dave J Hogan/Getty

SLAVNI Benedict Cumberbatch poznat je i po svojoj ustrajnoj borbi za pomoć izbjeglicama.

Već tjednima tako, nakon rasprodanih kazališnih predstava u kojima utjelovljuje Hamleta, sa pozornice apelira na javnost da se aktivno uključe u pomaganje.

"Morate shvatiti da nitko svojevoljno ne ukrcava dijete na brod, osim ako je more sigurnije od kopna", poručio je Cumberbatch, kritizirajući britansku vladu za lošu reakciju na izbjegličku krizu koja trese Europu.

"Jebeš političare", rekao je u jednom od posljednjih govora koji nije snimljen kamerom ali je, kako piše Channel 4, naišao na veliku podršku publike.

Slavni "Sherlock" je pozvao građane da se sami organiziraju, doniraju novac i potrepštine ili se na drugi način angažiraju u pomaganju izbjeglicama.

Evo kako izgleda jedan od njegovih apela javnosti.

 
Cumberbatch appeals for refugee crisis help

“F*** the politicians” – Benedict Cumberbatch (aka Sherlock) has reportedly given an extraordinary speech about the official response to the refugee crisis, after last night's performance of Hamlet. The actor’s remarks, which on this occasion were not captured on camera, are the latest in a series of impassioned speeches on behalf of those displaced by the civil war in Syria.

Posted by Channel 4 News on Friday, 30 October 2015

Pročitajte više