Bivša Bondova djevojka Gemma Arterton nahvalila Dubrovnik i Hvar, planira doći i idućeg ljeta

GEMMA ARTERTON, 24-godišnja britanska glumica poznata po ulozi Bondove djevojke u filmu "Zrno utjehe" te brojnim glavnim ulogama u američkim blockbusterima kao što su "Princ Perzije: Pijesak vremena" i "Sudar Titana", u putopisnoj reportaži naziva "Bila sam Bondova djevojka, ali to je bio najbondovskiji trenutak u mom životu", objavljenoj u britanskom Guardianu, nahvalila je Hrvatsku, točnije Dubrovnik i Hvar.

Lijepa Gemma je na odmoru u Lijepoj našoj boravila sa svojom najboljom prijateljicom: "Hrvatska se možda i ne čini kao najlogičnija destinacija za odmor jedne 24-godišnjakinje, ali nakon puno napornog rada sam bila u potrazi za relaksacijom i mirom. Moj dobar prijatelj Bobby je Hrvat i nakon što sam čula njegove priče o špagetima s jastogom, suncu i stjenovitim plažama, moja najbolja prijateljica Pippa i ja smo bile odlučne u naumu da to vidimo iz prve ruke".

"Dubrovnik je jedno od najromantičnijih mjesta na kojima sam bila"

Djevojke su prvo doputovale u Dubrovnik gdje su se, kako opisuje Gemma, "uputile u potragu za slavnim špagetima", ali su "na svoju špageti misiju zaboravile nakon dvije čaše jako dobrog lokalnog vina u šarmantnom baru". Umjesto špagetima osladile su se sladoledom te prošetale gradom. "Nisam mogla prestati osjećati krivnju zbog toga što naši muževi nisu s nama, jer to je jedno od najromantičnijih mjesta na kojima sam bila", kazala je Gemma o Dubrovniku.

"Čini se da mi Britanci malo sporo kopčamo kad je u pitanju uživanje u ljepotama Hrvatske"

Nakon posjeta Dubrovniku, Gemma i Pippa su se uputile na Hvar. Glumica kaže kako joj je najljepši dio putovanja bio vožnja uz obalu i potom trajektom do najsunčanijeg hrvatskog otoka: "Kristalno čisto Jadransko more, stjenoviti krajolik, mahom netaknuta priroda". Na trajektu je srela puno Talijana i, ono što ju je iznenadilo - Amerikanaca. "Čini se da mi Britanci malo sporo kopčamo kad je u pitanju uživanje u ljepotama Hrvatske", zaključila je Gemma.

"Kad smo stigle u Stari Grad, u luci nas je dočekala žena koja nas je pozdravila s: `Dobrodošle na party otok!`, a Pippa i ja smo izmijenile zabrinute poglede, jer se činilo da ništa od našeg pokušaja da ostanemo trijezne", prisjetila se glumica koja je Stari Grad na Hvaru opisala kao "šarmantan". "Bila sam na Ibizi i očekivala sam da će i ovaj `party otok` biti pun scena ludila, ali Hvar je znatno civiliziraniji", ispričala je Gemma koju je lokalno stanovništvo osvojilo.

"Ovdje možeš biti gol i nikog nije briga. To se zove sloboda!"

"Bobby mi je rekao da je najbolji način odmora u Hrvatskoj iznajmiti brod i ploviti oko stotina otoka te zastati gdje poželiš. I bio je u pravu", kazala je Gemma koja se s prijateljicom posljednjeg dana svog boravka na Hvaru uputila u razgledavanje otoka: "Bila sam Bondova djevojka, ali to je bio najbondovskiji trenutak u mom životu - u bikiniju sam ležala na palubi broda i vjetar mi je mrsio kosu". Gemmu je oduševilo i to što je nisu proganjali paparazzi te to što je na brodovima vidjela gole ljude: "Ovdje možeš biti gol i nikog nije briga. To se zove sloboda!". Gemma je kazala kako se ona i njena prijateljica planiraju u Hrvatsku vratiti i idućeg ljeta, ovog puta s muževima, kako bi nastavile istraživati ljepote hrvatskih otoka.

Pročitajte više