Bojana Gregorić Vejzović i Nevena Rendeli Vejzović skupa na izložbi posvećenoj svekru

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL/Press

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića otvorena je izložba Maka Vejzovića pod nazivom Atelijer. Mak Vejzović predstavio je radove koji pokazuju emocionalnu i simboličku dimenziju praznog atelijera nakon gubitka oca, Fadila Vejzovića.

Na otvorenju izložbe su se okupili brojni ljubitelji umjetnosti, kolege, prijatelji i obitelj Maka Vejzovića, a među njima su bile i Makova supruga Nevena Rendeli Vejzović te šogorica Bojana Gregorić Vejzović, supruga njegovog brata Enesa. Fotografi su zabilježili srdačan susret šogorica.

"Atelijer skriva tri najvažnije slike koje je Fadil ikada napravio, jer je na tim slikama ono što je njemu bilo najvažnije u životu - a to su portreti Majde, Enesa i Maka Vejzovića. I te su slike stajale uvijek kraj ulaznih vrata kako bi bile prvo što vidi kada uđe u svoj atelje i zadnje kada izlazi iz njega. I mislim da je upravo Makova izložba ta četvrta slika i portret koji Fadil nikada nije napravio - autoportret. Fadilova prisutnost na ovim fotografijama je evidentna. I zato četvrtu najvažniju sliku nije naslikao Fadil, nego ju je fotografirao Mak", rekao je na otvorenju Zoran Maljković, jedan od najuspješnijih književnih urednika i dugogodišnji prijatelj i bliski suradnik obitelji Vejzović.

"Ovdje se u svakoj fotografiji vidi sinovljeva ljubav prema umjetnosti i ocu. Pa se ja na kraju pitam čiji li je?" zaključila je Julijana Matanović. Izložba je otvorena do 26. srpnja.

Pročitajte više