Miss Teen SAD-a odbila titulu, isto učinila i prva pratilja: "Takve su okolnosti"

Foto: Instagram

Nakon što je UmaSofia Srivastava, Miss Teen SAD-a, odstupila prošli tjedan nakon osvajanja titule, sada je isto učinila i drugoplasirana Miss Teen New Yorka Stephanie Skinner, koja je također objasnila da ne želi krunu, piše New York Post. 

"Na kraju sam odlučila odbiti titulu. Nisam osjećala da je to ispravna odluka s obzirom na sve okolnosti", rekla je Skinner iz New Hartforda. Naime, prošlog tjedna svojih titula su se odrekle Srivastava i prošlogodišnja Miss SAD-a Noelia Voight, a direktorica društvenih mreža organizacije Miss USA Claudia Michelle dala je ostavku.

UmaSofia Srivastava obznanila je odluku na svom Instagram profilu objasnivši da se njezine "osobne vrijednosti više ne slažu" s ovim natjecanjem, a objavila je to nedugo nakon što se Miss SAD-a Noelia Voigt odrekla svoje titule zbog, kako kaže, borbe s mentalnim zdravljem.

"Dajte prioritet svom mentalnom zdravlju, zagovarajte sebe i druge koristeći svoj glas i nikad se ne plašite onoga što budućnost nosi, čak i ako se čini neizvjesnom", napisala je Voigt u izjavi, a obožavatelji su primijetili da prva slova svake rečenice njezine izjave o ostavci tvori riječi "UŠUTKANA SAM".

Skinner: Moj integritet i karakter će uvijek biti ispred kruna

Ona je podnijela ostavku tri dana nakon što je Michelle najavila svoj izlazak iz brenda, navodeći kao razlog navodnu "toksičnost na radnom mjestu i zlostavljanje" i rekavši da nositelje titule "treba saslušati, a ne ušutkati". "Imala sam privilegiju blisko surađivati ​​s Noelijom i, nažalost, vidjela sam pogoršanje njezinog mentalnog zdravlja otkako smo se prvi put srele", rekla je.

Voigt je rekla za USA Today da je Claudijina izjava sadržavala "lažne optužbe" i da je organizacija "predana njegovanju sigurnog, inkluzivnog i poticajnog okruženja". Miss SAD-a već je izazvala kontroverze oko tretmana natjecateljica s optužbama za namještanje natjecanja, no one su odbijene.

Drugoplasirana Skinner, studentica ekonomije na fakultetu Wharton na Sveučilištu Pennsylvania, rekla je da ne osjeća da može prihvatiti titulu Miss Teen SAD-a nakon što su skandali izašli na vidjelo. 

"Moj integritet i karakter će uvijek biti ispred kruna", rekla je Skinner i dodala da je "solidarna i da se zalaže za žensko osnaživanje". "Radim na tome od svoje 12. godine. Zbog toga sam propustila rođendane, maturalne večeri i osobne srednjoškolske događaje. To je stvarno kao sport. Cijeli svoj život posvetite ovom cilju", dodala je.

Pročitajte više