Čitatelji Indexa izabrali: Ovaj natpis na majicama zagrebačkih maturanata je najbolji

Foto: Karlo Klasić/Index

JUČER su maturanti diljem zemlje slavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Mi smo prikupili fotografije zagrebačkih maturanata i njihovih natpisa na majicama.

U anketi smo vas pitali koji od natpisa vam je najbolji, a ovo su vaši odgovori. Dvije majice uvjerljivo su bile na vrhu ankete po vašim glasovima, no jedna od njih je pobijedila za više od tisuću glasova.

Sa 6945 glasova pobjedu u našoj anketi odnio je natpis "Ruđer me oborio s nogu, natjerao me na alkohol i drogu". 

Drugoplasirani su bili maturanti koji su se svojom majicom osvrnuli na aktualne događaje u protekle dvije godine. Natpis "Korona, potres, sad i Putin, ak padnem maturu na kog da se ljutim?" skupio je 5683 glasova. 

Na trećem mjestu je majica na kojoj piše "Imamo više izostanaka nego saborski zastupnici" s 2758 glasova, znatno manje nego prethodna dva natpisa. 

Podsjećamo, jučer smo na norijadi u Zagrebu razgovarali s maturantima. Pitali smo ih je li pandemija koronavirusa utjecala na njihovo školovanje, što imaju za poručiti starijima, koji su njihovi planovi nakon srednje škole i planiraju li ostati u Hrvatskoj ili odseliti. Njihove odgovore možete vidjeti OVDJE.

Pročitajte više