Cura s invaliditetom na zanimljiv je način skupila 200.000 pratitelja

Foto: Instagram

NAKON što je čitav život za šminkanje morala moliti prijatelje ili profesionalcima plaćati 30 funti, 30-godišnja Tess Daly, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, naišla je na Neater Eater, tzv. bioničku ruku koja osobama s invaliditetom pomaže pri jedenju. Uz puno vježbe, pretvorila ju je u svog asistenta za šminkanje te je postala Instagram zvijezda i inspiracija mnogima. Na Instagramu je prati 211 tisuća ljudi.

Nakon toliko sati vježbanja Tess zapravo više i ne treba Neater Eater jer je i tu vještinu uspjela savladati. Ipak, priznaje da joj je ovo čudo tehnologije promijenilo život. "Kontrolirate je laganim dodirima ruke i funkcionira kao bionička ruka za kolica. Nije mi samo pomogla pri hranjenju već i da se našminkam, rekla je Tess za Daily Mail.

"Slike su mi u početku bile prilično jadne, ali sam brzo naučila trikove i pratitelji su počeli pristizati. To možda ne zahtijeva osam sati rada dnevno, ali osnažuje me činjenica da to što objavljujem ima utjecaja na to što ljudi nose i kupuju. Uostalom, koja djevojka ne bi voljela besplatni i ekskluzivni make-up koji joj stiže na vrata?" rekla je Tess koja je diplomirala psihologiju i kriminologiju, ali se ipak odlučila za svijet mode.

"Biti u kolicima znači da ne mogu baš skočiti na vlak da bih negdje došla pa sam trošila jako puno novca na taksije. Ali snašla sam se i uvijek sam voljela pričati o stvarima koje mogu učiniti, a ne o onima koje ne mogu", rekla je Tess kojoj je spinalna mišićna atrofija dijagnosticirana kad je imala 18 mjeseci.

"Dok su druga djeca učila hodati, ja sam učila voziti svoja prva električna kolica", kroz smijeh će Tess, pravi borac kojem se divi čitava obitelj, a posebice 27-godišnji brat George. 

Pročitajte više