Curica iz Meksika balonom pustila božićne želje, našao ih tip u SAD-u i ispunio

Foto: Facebook

RANDY HEISS nije namjeravao dopustiti da ga išta - čak ni međunarodna granica, spriječi u ispunjavanju božićnih želja osmogodišnjoj djevojčici, piše CNN.

Heiss je ovaj mjesec šetao sa svojim psom nedaleko od Patagonije (Arizona), kad je uočio nešto čudno u grmu - razderane ostatke crvenog balona.

Na prvi pogled pomislio je kako se radi samo o smeću, no tad je vidio i privezanu poruku na španjolskom jeziku napisanu dječjim rukopisom. Naišao je na listu božićnih želja, koju je napisala djevojčica Dayami. Na popisu su bile igračke, odjeća, bojice i bojanka.

"Bila je to božićna želja, ne možete okrenuti glavu od toga", rekao je Heiss za KPHO, filijalu CNN-a. Dodao je kako je odmah znao da mora napraviti sve što može kako bi curici ispunio te želje.

Randy je pretpostavio da je pismo došlo iz Nogalesa u Meksiku, što je oko 30 kilometara južnije.

Heiss je zatim pismo pokazao supruzi i ona mu je pomogla prevesti ga. Pažnju joj je zaokupila zadnja rečenica; "Traeme lo que tu puedas", što znači "donesi mi što možeš".

Dirnuti njezinim pismom, par je odlučio napraviti sve što mogu da je pronađu.

Heiss je tad poslao poruku Cesaru Barronu, radio voditelju  u Nogalesu, i zamolio ga za pomoć s pronalaskom djevojčice. Barron je odmah znao što treba napraviti i 19. prosinca na društvenim mrežama i na radiju podijelio je pismo i zatražio javnost za pomoć. Oca djevojčice pronašao je za manje od sat vremena.

Sljedeći dan su se našli u radio postaji, gdje su osmogodišnjakinji uručili poklone.

Upoznavanje Dayami bilo je posebno iskustvo za Heiss i njegovu ženu, koji su izgubili sina prije nekoliko godina.

Dayami je balon pustila kao dio obiteljske tradicije, a njezina obitelj nije mogla vjerovati da je netko pronašao poruku. "Iako živimo u različitim zemljama, oni nisu pomislili: 'Hej, ja živim ovdje, a oni ondje', nego znaju da smo svi jedna zajednica, da smo svi jednaki i da smo svi ljudska bića. Ovo pokazuje da zbilja ima dobrih ljudi u svijetu", rekla je djevojčičina majka.

Nakon što je čuo priču o Dayami, odvjetnik iz Los Angelesa javio se radio postaji i curici poslao još darova, otkrio je Barron, koji je snimio čitavu situaciju.

Što Dayami ima reći na sve to? "Hvala svima za čitanje moje priče o mom malom pismu", rekla je curica.

Pročitajte više