Dubrovačka crkva očišćena je od gole žene

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/ Dubrovački dnevnik

CRKVA sv. Ignacija na Jezuitima danas je očišćena od, kako su kazali u Dubrovačkoj biskupiji, svetogrđa koje je počinjeno dok je dubrovački fotograf Stijepo Brbora u njoj fotografirao polugolu Beograđanku pa je održan euharistijski sat klanjanja kao i slavljena sveta misa. Sama crkva je i blagoslovljena, javlja Dubrovački dnevnik.

Dubrovački biskup Mate Uzinić je čitao ulomke iz Biblije u kojima se prije svega spominju kušnje, grijeh i zlo.

>>>Policija podignula prijave protiv fotografa i gole žene iz dubrovačke crkve<<<

"Isus nije dao da ga zavedu kušnje i da na uvrede odgovori istom mjerom. Mjera njegove 'osvete' je služenje u ljubavi do kraja. Mjera njegove 'osvete' je križ. Neka to u svim kušnjama, uključujući i ovu s kojom se mi suočavamo, bude i put svih nas koji smo njegovi. Jer to je jedini način da, uz njegovu pomoć, i mi sami odolimo iskušenjima i da s njim budemo i ostanemo njegovi znajući, kako u našem slučaju, vrijedi ono pravilo – tko nije sa mnom, protiv mene je i tko sa mnom ne sabire, rasipa. Hvala vam što ste s Isusom i što svojom večerašnjom prisutnošću zajedno s njim sabirete ono što su neki pokušali raspršiti", rekao je Uzinić. 

"Od sada dok je Crkva otvorena tijekom dana netko će morati biti unutra da pazi na dostojanstvo tog prostora, najčešće ljudi koji su vezani za crkvu, netko tko već surađuje u toj župnoj zajednici", izjavio je don Hrvoje Katušić za RTL.

Pročitajte više