Emotivno u Veloj Luci: Izložbu o Oliveru s Vesnom Dragojević pogledao i Milanović

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

PREDSJEDNIK republike Zoran Milanović obišao je i razgledao izložbu Oliver u Luci Luka u Oliveru te sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vele Luke na otoku Korčuli.

I ove godine u spomen i sjećanje na Olivera u Veloj Luci, od 27. do 31. srpnja, održat će se manifestacija s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje je svima ostavio.

"Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati, jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi familija možemo je svima se neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu, kako bi i on sam htio. Bez obzira na to što mi, familija, nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče", poručili su iz obitelji Dragojević.

Cijeli posljednji tjedan u srpnju bit će posvećen Oliveru Dragojeviću, a manifestacija nosi naziv Trag u beskraju, baš poput traga koji nam je Oliver ostavio. Manifestacija se otvara izložbom 27. srpnja naziva Oliver u Luci / Luka u Oliveru, a vrhunac doživljava velikim koncertom 29. srpnja naziva Trag u beskraju. 

Na tom koncertu nastupit će Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

Dan poslije, u četvrtak, 30. srpnja, održat će se koncert naziva Evo mene među moje na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergreene hrvatske glazbe. 

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja, uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.

Pročitajte više