Fitness blogericu ubila eksplozija uređaja koji koriste deseci tisuća ljudi

Foto: Instagram

FRANCUSKA fitness zvijezda Rebecca Burger poginula je prošlog vikenda kad je joj je u rukama eksplodirao uređaj za pravljenje šlaga. Rebecca je imala 160.000 pratitelja na Instagramu i više od 55.000 fanova na Facebooku.

Francuski mediji pišu da joj je, nakon što su je dijelovi uređaja pogodili u prsa, srce stalo, a iako joj je pružena prva pomoć, ubrzo je proglašena njena smrt. Obitelj 33-godišnje fitness blogerice na Facebooku je objavila da je preminula nakon "nesreće u svom domu".

Na Instagramu su uz fotografiju uređaja koji je uzrokovao Rebeccinu smrt njene obožavatelje upozorili na opasni uređaj, opisujući da je spremnik uređaja eksplodirao i zabio joj se u prsa, zbog čega je Rebecca preminula.

"Nemojte koristiti ovaj uređaj u svom domu. Deseci tisuća ovakvih uređaja trenutno su u upotrebi", napisali su, izbjegavši imenovati proizvođača uređaja.

BBC piše da je francuska vlada već izdala upozorenje korisnicima ovih uređaja, koji su uzrokovali niz nesreća. Neke od tih nesreća zabilježene su još 2010. godine, a moguće je da uređaj eksplodira i nakon što ste ga godinama koristili.

Rebecca je nedavno otvorila i kanal na YouTubeu, a prvi video objavila je 10. lipnja. Riječ je o snimkama njenog putovanja na Bali. 

Pročitajte više