FOTO Kako ukrasiti božićno drvce da bude najljepše dosad

 Foto: Instagram/Pinterest

DOŠLO je vrijeme za ukrašavanje božićnog drvca, omiljene obiteljske zabave za blagdane. Kako bi vaše božićno drvce ove godine bilo ljepše nego ikad, odlučili smo složiti nekoliko savjeta koji će vam pomoći u ukrašavanju.

Mjesto

Drvce postavite u prostoriju u kojoj obitelj provodi najviše vremena, kao što je dnevni boravak. Također, bitno je da bor ne stavite preblizu izvora topline, kako se ne bi počelo sušiti.

Ako imate kućnog ljubimca, pokušajte drvce postaviti na neko mjesto koje nije na njegovoj redovnoj "ruti" te ga dobro fiksirajte.

Redoslijed ukrašavanja

Kako kasnije ne biste imali problema i morali sve raditi iznova, najbolje je da na bor najprije postavite lampice i to iznutra prema van. Naravno, prije postavljanja provjerite rade li sve pa ako primijetite da neka slabije svijetli, postavite je na manje vidljivo mjesto.

Unatoč praksi kakvu viđamo na filmovima, bilo bi dobro da ukras na vrhu također postavite prije kuglica, kako kasnije ne biste slučajno srušili neke ukrase pokušavajući se probiti do vrha drvca.

Boje ukrasa

Brojni dekorateri i drugi stručnjaci tvrde da s bojama ne treba pretjerivati te da bi trebalo kombinirati maksimalno tri boje ukrasa. Jedna od najčešćih boja na božićnim drvcima je crvena, a nakon nje zlatna te plava. Ipak, u posljednje vrijeme sve više ljudi se odlučuje za potpuno bijele ukrase.

Ako imate djecu, njima će sigurno šareno drvce biti mnogo ljepše pa se, bez obzira na "stručne" savjete, slobodno poigrajte raznim bojama i oblicima.

Nešto drugačije...

Umjesto klasičnog drvca, možete okititi i nekoliko grana ili od nekih drugih materijala složiti klasični, dobro prepoznatljiv oblik. Ove godine na društvenim mrežama popularno je bilo "drvce" od knjiga. Dajte mašti na volju!

Internet je pun dobrih ideja za ukrašavanje pa ako vam nedostaje inspiracije, možda će vam ovi primjeri pomoći.

Pročitajte više