FOTO Prizori koje nikad niste vidjeli: Pogledajte spektakularne fotografije Zagreba iz zraka

Foto: Zagreb from above

GRADU Zagrebu posvećene su brojne stranice na Facebooku, no samo jedna od njih donosi potpuno drugačiji pogled na glavni grad Hrvatske. Riječ je o stranici Zagreb from above, na kojoj se mogu pronaći samo fantastične fotografije i snimke Zagreba iz zraka.

Prizori prikazani na stranici snimani su dronom u visokoj rezoluciji, a osim već dobro poznatih zagrebačkih atrakcija poput Katedrale, Trga bana Jelačića ili Trga žrtava fašizma, dron je zabilježio i pogled iz ptičje perspektive na neke manje razvikane lokacije poput najvećih zagrebačkih raskrižja i avenija, ali i Jakuševca. Osim na Facebooku, fotografije Zagreba iz drugačije perspektive dostupne su i na Instagramu.

Trg bana Josipa Jelačića

"Kao klinac sam zujao po cijelom gradu, tako da znam svaki kutak grada i vidikovac koji gleda na grad. Pripreme ovise o vremenu i lokaciji objekta. Za izbor lokacija je važno da budu atraktivne iz ptičje perspektive, a važna mi je i simetrija", rekao nam je autor stranice, koji ipak želi ostati anoniman.

Otkrio nam je da uskoro priprema izložbu HD fotografija, a do tada će nastaviti snimati Zagreb i prikazivati nam ga na način na koji ga dosad nismo imali prilike vidjeti - odozgo.

Rijeka Sava

Križanje Slavonske i Držićeve

Glavni kolodvor i Tomislavac

Tržnica Kvatrić

Ljetno kino Tuškanac

Tržnica Dolac

Trg Francuske republike

Remiza

Križanićeva 

Sljemenska cesta

Istočni kolodvor

Pročitajte više