Prošlo je 20 godina od Buffy: Xander i Spike totalno su propali, pogledajte kako izgledaju ostali

Foto: GettyImages/Rex/Shutterstock/Instagram

"BUFFY, ubojica vampira" svoju premijeru doživjela je 10. ožujka 1997. godine, a dvadeset godina kasnije mnogi je smatraju kultnom.

Tvorevina Jossa Whedona o atipičnoj heroini koja gotovo na dnevnoj bazi spašava svijet od krvopija, demona i drugih tamnih sila, postala je predmet proučavanja na fakultetima, voli je feministička kritika, ali inspirirala je i mnogobrojne knjige i članke. Samim time bila je zlatna i prije takozvanog "zlatnog doba televizije" koje je nastupilo kasnije, piše Business Insider.

Uz veliki kulturni utjecaj, serija je lansirala i karijere za mnoge od svojih glavnih glumaca. Evo gdje su i čime se bave dvadeset godina kasnije.

Sarah Michelle Geller (Buffy Summers)

Nakon što je "kolac objesila o klin" Sarah Michelle Geller nikad nije nadmašila tu ulogu. Imala je zapažene uloge tek u jednoj sezoni serija "Ringer" i "The Crazy Ones" te je posudila glas za animiranu seriju "Star Wars: Pobunjenici."

U braku je s kolegom glumcem Freedijem Prinzom Juniorom. Na Instagramu promovira kulinarski životni stil, a napisala je i kuharicu pod imenom  "Stirring Up Fun with Food", koja će biti izdana početkom travnja. (Freedie Prinze Jr. također je napisao kuharicu.)

Alyson Hannigan (Willow Rosenberg)

Alyson Hannigan snimajući seriju o vampirima dobila je životnog partnera jer upravo za kolegu iz serije, Alexisa Denisofa, udala se 2003. godine, nekoliko mjeseci prije nego je emitirana posljednja epizoda. 

Nakon toga, devet godina gledali smo je u popularnoj seriji "Kako sam upoznao vašu majku", a otkako je 2014. završilo emitiranje te serije, pomalo se povukla te gotovu svu pažnju posvećuje djeci i hobijima.

Nicholas Brendon (Xander Harris)

Tijekom sedam godina, pojavio se u 21 epizodi "Zločinačkih umova" kao Kevin Lynch, no osim toga, nije imao zapažene uloge. U rujnu 2015. uhićen je nakon svađe s djevojkom i navodnog obiteljskog nasilja, a nakon toga skupio je još nekoliko optužnica, uključujući onu za alkoholiziranost na javnom mjestu. Bio je na odvikavanju, a gostovao je i kod Dr. Phila kojeg je nakon nastupa popljuvao na Facebooku.

Anthony Stewart Head (Rupert Giles)

Kad je Buffy krenula s emitiranjem, britanski glumac već je bio poznat, a još otad nije prestao raditi. Pojavio se u mnogobrojnim britanskim TV serijama, uključujući "Mala Britanija" i "Merlin" Osim toga, ima sjajan glas i izdao je solo album "Staring at the Sun."

David Boreanaz (Angel)

Za Davida Buffy je iznjedrila spin-off "Angel" koji se emitirao od 1999. do 2004. Nakon toga dobio je ulogu u seriji "Kosti" gdje ga možemo vidjeti još i danas. U međuvremenu voli jednostavne stvari poput hokeja, a veliki je fan Philadelphia Flyersa, kluba iz svog grada.

Seth Green (Oz)

Osim što ga možemo čuti gotovo u svim animiranim serijama Setha MacFarlanea stvorio je i svoj vlastiti skeč show "Robot Chicken" u kojem sam daje glasove za nekoliko likova. Gostovao je u mnogobrojnim serijama poput "Svite", "Broad City"..., a posudio je glas i za "The LEGO Batman Movie."

Charisma Carpenter (Cordelia Chase)

Nakon što je nekoliko sezona posvetila spin-offu "Angel", pojavila se u malim ulogama u seriji "Veronica Mars" te u prva dva nastavka Stalloneovih "Plaćenika." Radi punom parom.

Kristine Sutherland (Joyce Summers)

Kristine Sutherland ni na koji način nije povezana s kolegama Donaldom ili Kieferom. Nakon Buffy nije radila puno, no tih se dana voli prisjetiti na Twitteru gdje se dobro zabavlja.

James Marsters (Spike)

Nakon Buffy i spinoffa pojavio se u "Torchwoodu", "Smallvilleu" te u još nekim poznatim serijama, a od nedavno ima vlog imena "ViDiOTS" na kojem objavljuje snimke putovanja i igranja video igara s poznatim prijateljima. 

Pročitajte više